Endine tiimiboss: Renault tahab Alonsot tagasi ja jahib Prosti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso tuli Renault' vormel-1 auto roolis kaks korda maailmameistriks.
Fernando Alonso tuli Renault' vormel-1 auto roolis kaks korda maailmameistriks. Foto: SCANPIX.

Fernando Alonso kunagine ülemus, Minardi vormel-1 võistkonna juht Giancarlo Minardi lausus oma kodulehel, et tema teada soovib uuel hooajal tehasetiimina sarja naasev Renault Alonsot uuesti enda ridadesse meelitada.

«Neil on nüüd kõik rahalised võimalused kõigi osakondade tugevdamiseks. President Carlos Ghosn näeb praegu kõvasti vaeva, et Alonsot McLaren-Hondast kätte saada,» lausus Minardi. Hispaanlane tuli Renault’ ridades 2005. ja 2006. aastal maailmameistriks ning sõitis seal ka 2008. aastal, olles vahepeal veetnud aasta McLareni ridades.

Praegu seob teda küll McLareniga kolmeaastane leping, millest hakkab jooksma teine aasta, kuid 2015. aasta oli tiimile kohutav ning see võib Alonsot veenda meelt muutma. Uuel hooajal sõidavad Renault’ tiimis Pastor Maldonado ja sarja uustulnuk Jolyon Palmer, kuid Minardi arvates ei saa kumbki ennast kindlalt tunda. «Eriti kahtlane on Palmeri seis, sest Maldonado saab vähemalt tuge Venezuela rahastajatelt,» sõnas ta.

Lisaks Alonsole jahib Renault Minardi sõnul veel ühte eksmaailmameistrit – tiimijuhiks tahetakse väidetavalt värvata Alain Prosti. Prantslane juhib praegu vormel-E ehk elektrivormelite sarjas võistlevat omanimelist tiimi, kuid proovis aastatel 1997-2001 kätt ka vormel-1 sarja tiimijuhina. Ehkki debüüthooajal lõpetati tootjate arvestuses tublil kuuendal kohal, sai Prost Grand Prix’l 2002. aasta talvel paraku raha lõplikult otsa ja viis aastat tegutsenud võistkond läks enne hooaja algust pankrotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles