Treeneriametist unistav Gerrard: ilmselt jääb see aasta mulle viimaseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Gerrard Los Angeles Galaxy särgis.
Steven Gerrard Los Angeles Galaxy särgis. Foto: SCANPIX

Liverpooli jalgpallimeeskonna endine kapten Steven Gerrard lausus, et plaanib uuest hooajast mängimisega lõplikult lõpparve teha ja treeneriks hakata.

Mullu Liverpoolist MLSi Los Angeles Galaxy ridadesse siirdunud Gerrard sõnas Daily Telegraphile, et käesolev aasta jääb talle ilmselt mängijana viimaseks. «Ma pole veel sajaprotsendiliselt kindal, aga tõenäoliselt läheb nii. Olen rääkinud Jürgen Kloppiga ja klubi on huvitatud, et ma naaseksin,» viitas Gerrard Liverpooli peatreeneri huvile koostööd teha.

«Alates novembrist või detsembrist olen treenerina saadaval ning selleks ajaks peaks mul olema 75 protsenti vajalikest eksamitest tehtud,» arutles 35-aastane Gerrard, kes oli enne USAsse siirdumist kogu elu jooksul esindanud vaid Liverpooli klubi. Ühtlasi avaldas ta arvamust, et mängijaid tuleks varem treeneritöö juurde suunata – nii ei läheks kogenud meeste teadmised jalgpalli jaoks kaduma.

«Vaadake, kuidas näiteks Manchester United hoiab enda juures tööl Ryan Giggsi või kuidas Barcelona pani Pep Guardiola kiirelt treeneritööd tegema. Kahetsen ise, et ei hakanud treeneritööga tegelema juba 21-22-aastaselt. Kui vaid mõelda sellele ajale, mille ma Inglismaa koondislasena hotellitubades ära raiskasin!» sõnas Gerrard.

«Võiksin praegu juba profilitsentsi taotleda, aga mina vedelesin selle asemel voodis ja vahtisin «Kontorit» või «Sopranosid». Paljud mängijad lõpetavad karjääri, saavad kätte paksu C-kategooria õppematerjalide paki, vaatavad seda ja ütlevad: ah, ei viitsi sellega tegeleda. 70-80 mängu koondises, 600 mängu klubis, aga mees lööb lihtsalt käega, et ah… Kogu madalamate kategooriate treeneriprogramm, mis sisaldab palju tüütuid harjutusi, võiks ju selleks hetkeks juba läbitud olla,» leidis Gerrard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles