Video: Kristjan Kanguri koduklubi palkas NBAs meeldejääva hetke pakkunud ameeriklase

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sundiata Gaines (vasakul) 2011. aastal toonase New Jersey Netsi ridades.
Sundiata Gaines (vasakul) 2011. aastal toonase New Jersey Netsi ridades. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondise kapteni Kristjan Kanguri koduklubi Varese sõlmis lepingu ameeriklasest tagamängija Sundiata Gainesiga, kirjutas Itaalia väljaanne La Prealpina.

29-aastane ja 185 cm pikkune Gaines mängis eelmisel aastal Avellino klubis ja kogus Itaalia meistriliigas keskmiselt 11,3 punkti, 3,3 lauapalli ja 2,4 resultatiivset söötu mängus.

2010. aastal saavutas Gaines NBA klubis Utah Jazzis mängides korraks ülemaailmse tuntuse, kui tabas põhihooaja mängus LeBron Jamesi ja Cleveland Cavaliersi vastu viimase sekundil kolmepunktiviske ja aitas Jazzi 97:96 võiduni. Hooaja lõpus valis NBA koduleht toona 10-päevase lepinguga Jazzis mänginud Gainesi tabamuse terve hooaja parimaks hetkeks.

Hiljem on Gaines esindanud ka Minnesota Timberwolvesi, Toronto Raptorsit, New Jersey (praegu Brooklyn) Netsi ja Türgi klubi Istanbuli Besiktast.

Varese on Itaalia meistriliigas viie võidu ja üheksa kaotusega 12. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles