NBA tuntuim ja skandaalseim kohtunik teatas karjääri lõpetamisest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryantile ja Joe Crawfordile jääb kääsolev hooaeg karjääri viimaseks.
Kobe Bryantile ja Joe Crawfordile jääb kääsolev hooaeg karjääri viimaseks. Foto: Michael Dwyer/AP

Korvpalliliiga NBA tuntuim kohtunik Joseph «Joey» Crawford teatas, et käesolev hooaeg jääb talle ametis viimaseks. 64-aastane Crawford on liigas töötanud alates aastast 1977 ja on vilistanud rohkem NBA finaalmänge kui ükski teine praegu tegutsev kohtunik.

Kuigi korvpalliringkondades peetakse teda üheks paremaks kohtunikuks, siis on ta mitmel korral liigse entusiasmi tõttu skandaalide keskele sattunud. 2007. aastal eemaldas Crawford mängust pingil istunud San Antonio Spursi tähe Tim Duncani, kujutades ette, et Duncan naeris tema peale. NBA määras talle seepeale vilistamiskeelu ja hiljem on Crawford tunnistanud, et aeg-ajalt tuleb tal ette vihapurskeid, mida ta ei suuda kontrollida.

Tihti on ta ennast maandanud ägedalt žestikuleerides, lihtsalt kummalisi liigutusi tehes ja mängijatega vaieldes. Paar aastat tagasi valas ta viha välja näiteks ka Philadelphia 76ersi lapipoiste peale, kes ei suutnud tema arvates oma tööga piisavalt hästi hakkama saada.

Mõned näited Crawfordi parimatest hetkedest:

View post on imgur.com
View post on imgur.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles