Kiviõli tuhamäel avati täna mäesuusakeskus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli suusakeskus.
Kiviõli suusakeskus. Foto: Janek Maar

Kaua oodatud külmakraadid lubasid viimase viie ööpäeva jooksul toodetud kunstlume abiga avada täna Kiviõlis esimese mäesuusanõlva. Juba avapäeval nautis suusamäge üle 300 külastaja.

«Veel 2 nädalat tagasi olematut talve prognoosinud ilmaennustused õnneks eksisid ja viimase nädala suured külmakraadid lubasid muuta 7000 kuupmeetrit vett väärtuslikuks kunstlumeks, mille abil täna esimese suusanõlva avasime,» ütles keskuse turundusjuht Janek Maar.

Homme lõunaks plaanitakse avada järgmine 400 meetri pikkune nõlv ja siis liigutakse lumetootmisega edasi lumeparki ning Eesti pikimatele, 600-700 meetri pikkustele tehismäe nõlvadele. Täna tegid oma uksed lahti ka keskuses töötav Eesti suurim suusavarustuse rendi- ja koolituskeskus ning suure laste mängualaga kohvik. Samuti on avatud kaks hostelit, kokku seitsmekümne majutuskohaga.

Kiviõli seikluskeskuses on alanud suusahooaeg veel mitmes mõttes eriline. Mõne nädala jooksul on kavas avada varasematest aastatest pea poole pikem algajate tõstuk ja õppenõlv, kus õpilased senisest kiiremini sõiduoskuse omandavad. Alates 6. jaanuarist hakkab igal kolmapäeval Tallinnast käima suusabuss, mis koos varustusega kõik suusahuvilised mugavalt Kiviõlisse ja tagasi sõidutab. Esmakordne on ka koostööprojekt Nõmme Lumepargi ja Valgehobusemäe suusakeskusega, mille raames pakutakse Põhja-Eesti suusa- ja lumelauahuvilistele ühist kümne korra piletit.

Kiviõli seikluskeskus asub Kiviõli linna põhjaservas asuval 90m kõrgusel tehismäel, kus alates 2013. aastast tegutseb Põhja-Euroopas ainulaadne suusa- ja seiklusturismikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles