Video: NBAs langes legendaarse Michael Jordani nimel olnud rekord

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Butler (palliga) vedas Chicago Bullsi võidule.
Jimmy Butler (palliga) vedas Chicago Bullsi võidule. Foto: SCANPIX

Harva juhtub, et keegi suudab korvpalliliigas NBA jagu saada mõnest legendaarsele Michael Jordanile kuuluvast rekordist, ent läinud ööl tuli Chicago Bullsi mängumees Jimmy Butler sellega toime. Butler viskas Bullsi 115:113 võidumängus Toronto Raptorsi üle teise poolajaga 40 punkti ja ületas sellega klubi rekordi, mis oli seni 39 punktiga Jordani nimel.

Avapoolajal oli seejuures Butleri arvele jäänud vaid kaks punkti, ent teisel poolajal oli mees pidurdamatu. Bulls mängis ilma vigastatud Derrick Rose'i ja Joakim Noah'ta, lisaks lõi DeMarre Carroll avapoolajal küünarnukiga kogemata Butleril huule lõhki. Teisel poolajal tabas huulde õmbluse saanud Butler aga 19 viskest 14, Pau Gasol toetas teda 19 punkti, 13 lauapalli ja kuue korvisööduga.

15-punktilise edu maha mänginud Raptorsi resultatiivseim oli 24 punktiga DeMar DeRozan, kellel oli viimasel sekundil võimalus võidukorv visata, kuid tema raske kolmene keeras rõngast välja. Kyle Lowry viskas 22 punkti ja andis 10 korvisöötu, 22 punkti kanti ka Luis Scola arvele.

New York Knicksi 111:97 võidumängus Atlanta Hawksi üle kerkis ootamatuks kangelaseks Knicksi 30-aastane tagamees Arron Afflalo, kes tabas kõik seitse teelesaadetud kaugviset ja kogus lõpuks 38 punkti. Robin Lopez lisas 16 punkti ja võttis 11 lauapalli, lätlane Kristaps Porzingis viskas 14 punkti ja võttis seitse lauapalli.

Kobe Bryant jäi õlavigastuse tõttu teist mängu järjest pingile, kuid Los Angeles Lakers sai kolmanda järjestikuse võidu, alistades suurelt 97:77 läänekonverentsi lähima konkurendi Phoenix Sunsi. Lou Williams tõi Lakersile 30 punkti, Larry Nance Jr. lisas 15 punkti ja võttis 14 lauapalli. Üheksanda mängu järjest kaotanud Sunsi parim oli 25 punktiga Brandon Knight.

Miami Heat otsustas Washington Wizardsi vastu mängu ära teise veerandajaga, kus visati ise 25 punkti ja lasti pealinlastel visata vaid seitse. Lõpuks võitis Heat 97:75, Chris Bosh tõi Miamile 23 ja Goran Dragic 18 punkti. Wizardsi resultatiivseim oli 14 punktiga John Wall, kes tabas aga 21 viskest vaid kuus. Portland Trail Blazers alistas võõrsil 112:106 Denver Nuggetsi, C. J. McCollum tõi võitjatele 25 punkti. Nuggetsi parim oli 29 punktiga Danilo Gallinari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles