Mercedes kaalub vabatahtlikult vormel-1 sarja põnevamaks muutmist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 autod.
Vormel-1 autod. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 võistkonna juht Toto Wolff lausus väljaandele Mail on Sunday, et kaalub võimalust anda uuel hooajal tiimi sõitjatele Lewis Hamiltonile ja Nico Rosbergile teineteisega konkureerimiseks täiesti vabad käed.

«Muidugi tahan, et me jätkuvalt domineeriksime, aga kui asi nii jätkub, muutume kõigi ühiseks vaenlaseks ja seda ma ka ei soovi,» sõnas Wolff. «Seega peaksime ehk lubama mõlemal sõitjal oma strateegiat kasutada.»

Seni on Hamilton ja Rosberg tohtinud küll rajal koha pärast võidelda, kuid samas kehtib mitu tiimisiseselt kehtestatud reeglit. Eeskätt on eespool oleval sõitjal alati õigus esimesena valida, millal ta boksi tuleb. Nii ei saa jälitaja ebaausat eelist, peatudes esimesena ja tehes värsketel rehvidel mitu kiiremat ringi, et siis tänu boksipeatusele senisest liidrist mööduda. Samas tähendab see, et mehed ei vaheta naljalt omavahel rajal kohti, kuna võrdsetel autodel on seda raske teha.

Kui Wolffi ettepanek teoks saab, toob see Mercedesele muidugi kaasa mitu probleemi. Ühelt poolt peaksid sõitjate võidusõiduinsenerid hakkama teatud määral teineteisele vastu töötama. Teiseks kasvab võimalus, et mõni kolmas sõitja saab Hamiltonist või Rosbergist praegusest kergemini jagu.

Wolff on öelnud, et kaalub ka sõitjate vahetamist, kui nendevahelised konfliktid hakkavad tiimi õhkkonda negatiivselt mõjutama. See viitab otseselt Rosbergile, sest esiteks lõpeb tema leping käesoleva hooajaga ning teiseks on Hamiltoni näol nüüdseks tegu siiski kahel järjestikusel aastal MM-tiitli võitnud mehega, kes on suutnud selle käigus võrdsetel autodel sakslasele koha kätte näidata. Kui Wolffi ettepanek tõesti heakskiidu pälvib, võib Mercedest sestap ees oodata noateral balansseerimise aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles