Eesti – Rootsi matš läheb kirja ametliku mänguna, kuid FIFA tabelis ei kajastu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti (sinises) ja Rootsi jalgpallimäng 2014. aasta septembris Stockholmis.
Eesti (sinises) ja Rootsi jalgpallimäng 2014. aasta septembris Stockholmis. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Eesti jalgpallikoondis kohtub kolmapäeval Abu Dhabis Rootsiga. Kui esialgu oli kahtluse all, kas tegemist on ametliku maavõistlusega, siis täna sai selgeks, et löödud väravad ja mängitud mänguminutid lähevad ametlikku statistikasse kirja.

«Rootsi alaliidu soovil registreeriti see mäng FIFAs rahvusvahelise kohtumisena selliselt, et see ei lähe FIFA edetabeli arvestusse. Seda muuhulgas põhjusel, et Rootsi soovib mängus teha rohkem kui 6 vahetust, aga piiratud vahetuste arv on üks FIFA edetabeli nõuetest,» selgitas olukorda Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

«FIFAs on võimalik mänge registreerida erinevatel tasemetel. Kui registreerida kohtumine selliselt nagu praegu, siis ei arvestata punkte FIFA edetabelisse, aga riikidel endal on võimalik otsustada, kas nad arvestavad mänge ja väravaid oma ametlikus statistikas. Rootsi on otsustanud arvestada, st kõik kolmapäevased mängud/väravad arvestatakse mängijatele statistikasse. Rootsi puhul pole see esmakordse selline olukord, sest nad korraldavad igal aastal paar taolist mängu, aga Eesti jaoks pole sellist olukorda ammu juhtunud, et mäng ei lähe FIFA edetabelisse, viimati üle 10 aasta tagasi. Konsulteerisime rootslaste ja Eesti juhtivate jalgpalliistatistikutega. Kõik on seni leidnud, et on loogiline ka meil seda mängu oma statistikas arvestada, sest asja tuleb vaadata sisuliselt: kui vastamisi on kahe riigi A-koondised, siis ei ole oluline fakt, kas see läheb FIFA tabelisse või mitte, seda enam, et see mäng on rahvusvahelisena arvele võetud.»

«Arutame teemat nädalavahetusel juhatuse koosolekul, aga ei näe täna põhjust, miks ei peaks seda mängu arvestama ametlikus statistikas. Ehk siis meie jaoks uudne, aga rootslaste jaoks juba tavapärane olukord,» lisas Uiboleht veel.

Eesti koondise võimalike debütantidena sõitsid Abu Dhabisse Mattias Käit, Mait Toom ja Hindrek Ojamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles