Norra suusatajate valitsemise tulemus: Kesk-Euroopa telereitingud langevad ja FIS kaotab raha

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Norra tippsuusatajad Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg ja Heidi Weng.
Vasakult: Norra tippsuusatajad Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg ja Heidi Weng. Foto: SCANPIX

Käesoleval suusatuuril Tour de Ski pole üllatusi sündinud ja norralaste vastu pole kellelgi rohtu. Nii meeste kui naiste seas kuulub pärast kolme etappi kolmikjuhtimine just neile ja suure teleauditoorimiga Kesk-Euroopa riikide esindajaid pole kuskil näha. Sarnane tendents on kestnud juba mitu hooaega.

Norra väljaanne Aftenposten kirjutab, et rahvusvaheline suusaliit (FIS) kaotas eelmisel aastal 200 000 eurot, sest Saksamaalt loodetud teleraha kesiste reitingute tõttu ei tulnud. Poola staar Justyna Kowalczyk ei suuda samuti enam esikohtade eest võidelda ja ka seal on vaatajad otsustanud hääletada teleripultidega.

«Olen mures, aga meil pole võimalik suurt midagi muuta. Eesmärk on aidata nende riikide suusatajatel paremaks saada ja olen kindel, et siis tulevad vaatajad tagasi. Saksamaal oleks vaja selliseid sportlasi, kes suudaks heidelda vähemalt esiviisikukohtade eest,» ütles FISi võistlusdirektor Pierre Mingerey.

Norra televaatajad omade triumfidest aga ei tüdine ja nii toob Norra rahvusringhääling välja, et seni on Tour de Ski sõite jälginud vähemalt 742 000 norralast, kahel korral on see arv ulatunud üle miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles