Tour de Ski: soomlane tegi kvalifikatsioonis norralastele tuule alla

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Jylhä.
Martti Jylhä. Foto: Gian Ehrenzeller/AP

Suusatuur Tour de Ski jätkub täna Saksamaal Oberstorfis peetavate klassikasprintidega. Kvalifikatsioonis oli naistest kiireim tuuri liider norralanna Ingvild Flugstad Östberg ja meestest soomlane Martti Jylhä.

Östberg edestas kodupubliku ees võistelnud Sandra Ringwaldi 0,54 sekundiga, kolmas oli ameeriklanna Sophie Caldwell (+3,42). Tuuri suurfavoriit Therese Johaug oli kümnes (+7,72).

Meestest järgnes Jylhäle norralane Finn Haagen Krogh (+0,34), kolmas oli Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu juhendatav kasahh Aleksei Poltoranin (+0,78). Tuuri üldliider Martin Johnsrud Sundby oli 11. (+3,18).

Eestlastest oli selgelt kiirem Karel Tammjärv, kes sai 39. koha (+7,80), 30. kohast ehk pääsust veerandfinaali jäi puudu ligi poolteist sekundit. Raido Ränkel kulges finišisse 73 lõpetanu seas 70. ajaga, kaotades võitjale 17,56 sekundiga.

Veerandfinaalid algavad kell 15.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles