Suure meistri esimene suur tulemine

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reali peatreener Zinedine Zidane (vasakul) meeskonna eilsel harjutuskorral koos tiimi suurima staari Cristiano Ronaldoga.
Reali peatreener Zinedine Zidane (vasakul) meeskonna eilsel harjutuskorral koos tiimi suurima staari Cristiano Ronaldoga. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Eelmise kümnendi esimeses pooles Madridi Reali jalgpalliklubi särgis maailma vaimustanud Prantsusmaa legend Zinedine Zidane tegi esmaspäeva õhtul karjääri suurima sammu pärast jalgpallisaabaste varna riputamist – temast sai Reali peatreener.

Mängijana Madridi klubi särgis korra Meistrite liiga ning ka Hispaania meistrivõistlused võitnud Zidane’ilt oodatakse peatreenerina loomulikult samasugust maagiat, nagu ta suutis mängijana pakkuda palliväljakul. Uudise avalikuks tuleku järel hakati kohe arutama, kas endise mängijana võiks Zidane’i saata Pep Guardiola ja Johan Cruyffi eeskujul edu või saab temast uus Diego Maradona või Alan Shearer ehk ebaõnnestuja.

Samas on Reali peatreeneriametit üle võttes suurimaks küsimuseks enamasti hoopis see, kui kauaks mees üldse ametisse jääb. Viimase 12 aasta jooksul on Zidane koguni klubi 13. juhendaja (selle aja sisse mahub ka Jose Mourinho kolmeaastane ametiaeg). Vähemalt esialgu loodetakse Reali leeris, et Zidane suudab teha samasugust imet nagu Guardiola aastatel 2008 kuni 2012 Barcelonas. Kataloonia klubi endise mängijana juhendas Guardiola enne põhimeeskonna juurde asumist Barcelona B-tiimi. Ka Zidane oli viimati Reali duubelmeeskonna loots, ehk paralleelide tõmbamise võimalus on olemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles