Finaali kangelane: see on suur asi kõigi soomlaste jaoks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasperi Kapanen (24) koos kaaslastega võiduväravat tähistamas
Kasperi Kapanen (24) koos kaaslastega võiduväravat tähistamas Foto: SCANPIX

Soome U20 hokikoondis krooniti eile kodusel MM-turniiril maailmameistriks. Ülipõnevas finaalis võideti lisaajal 4:3 suurt naabrit Venemaad. Võiduvärava autor Kasperi Kapanen tunnistas, tegemist oli suure võiduga kogu Soome rahva jaoks.

Soomlaste jaoks oli tegemist neljanda juunioride maailmameistritiitliga, varem on nad võitnud aastatel 1987, 1998 ja 2014. Viimasest kolmest turniirist on seega võidetud koguni kaks. Eriti magus oli aga tänavune võit kodupubliku ees.

«See on suur asi kõigi soomlaste jaoks,» tunnistas Kapanen pärast mängu. «Saime südantsoojendavalt suure tähelepanu osaliseks.» Soome rahvas jälgis tõesti turniiri eriti pingsalt ja võitjatele pani medaled kaela president Sauli Niinistö.

Sebastian Aho sõnul tahtsid noored hokimehed turniirist maksimumi võtta ja see ka õnnestus. «Proovisime nautida seda ainukordset võimalust – mängida kodulinnas maailmameistrivõistluste finaalis. Kõik oli lihtsalt vägev,» ütles Aho.

Finaalis kaks söödupunkti teeninud Venemaa kaitsja Ivan Provorov kiitis oma meeskonna võitlusvõiaimu, kuna 3:3 viigivärav visati kõigest kuus sekundit enne normaalaja lõppu. «Me oleme rahvus, kes võitleb alati viimase sekundini. Tõestasime seda sellel ja ka eelmisel MMil. Mul on hea meel olla venelane ja mängida Venemaa koondise eest,» ütles ta.

Radel Fazlejev lisas: «Olen oma meeskonna üle uhke. Tegime head tööd. Õnnitlused Soomele, nad tegid isegi paremat tööd kui meie.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles