Ülevaade: millistel kohtadel paiknevad Eesti koondislaste koduklubid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Purje (paremal) väravat tähistamas.
Ats Purje (paremal) väravat tähistamas. Foto: Paphos

Osades jalgpalliliigades on hooajad lõppenud ning mõnes varsti lõppemas, samas osades sarjades hakkab hooaeg jõudma alles poole peale.

Postimees.ee vaatab, kuidas Eesti koondislaste ja viimasel ajal koondisekutse teeninud meeste koduklubidel on välismaal läinud ja millistel kohtadel meeskonnad liigatabelis paiknevad.

Hollandi kõrgliigas on viimasel ajal head hoogu näidanud Ragnar Klavani tööandja AZ Alkmaar, kes pärast kehva hooaja algust on tõusnud 28 punktiga jagama neljandat kohta (Hollandi liigas on peetud 15 vooru).

Venemaa kõrgliigas on mängida veel üks voor ja Eesti koondise väravavahi Sergei Pareiko tööandja Tomski Tom jagab tabelis kaheksandat positsiooni 34 silmaga.

Venemaa esiliigas on samal ajal juba hooaeg läbi ning Andrei Stepanov ja Himki saavutasid seal 13. ning Taavi Rähn ja Kaliningradi Baltika 15. koha.

Norra meistrivõistlustel on samuti hooaeg läbi ning Enar Jääger ja Aalesund lõpetasid tabelis neljandana. Aleksandr Dmitrijevi tööandja Hönefoss lõpetas kõrgliiga 14. kohaga ning peab hetkel Raio Piiroja koduklubi Fredrikstadiga üleminekumänge.

Fredrikstad lõpetas Norra esiliiga sel aastal kolmanda kohaga. Pavel Londaku ja Alo Bärengrubi tööandja Bodö/Glimt sai Norra esiliigas kokkuvõttes kuuenda koha.

Skandinaavis mängivatest koondislastest on hooaeg läbi ka Martin Vungil, kes võitis FC Syrianska ridades Rootsi esiliiga ning sellega tõusis Syrianska järgmiseks aastaks Rootsi kõrgliigasse.

Taani meistrivõistlustel on samal ajal hooaeg pooleli ning mängitud on 17 vooru. Kaimar Saag ja Silkeborg hoiavad tabelis 21 punktiga seitsmendat kohta ning Andrei Sidorenkov ja SonderiyskE 20 silmaga kaheksandat positsiooni.

Inglismaa esiliigas hakkab hooaeg varsti jõudma poole peale ning praeguseks on mängitud 18 vooru. Tarmo Kingi tööandja Middlesbrough hoiab 24 meeskonna konkurentsis 17 silmaga 22. kohta. Mihkel Aksalu koduklubi Sheffield United on samal ajal 22 punktiga 18. tabelireal (Praegu on Aksalu veel tugevuselt viienda liiga klubi Mansfield Towni ridades laenul, kuid kahe kuu pikkune laenuperiood saab detsembri alguses läbi).

Eelmisel nädalal Eesti aasta parimaks jalgpalluriks valitud Konstantin Vassiljevi tööandja Lendava Nafta paikneb Sloveenia liigas neljandal kohal. Sloveenias on praeguseks mängitud 18 vooru ja Naftal on koos 25 punkti.

Kreeka liigas ei käi kõige paremini Sander Puri koduklubi AE Larisa käsi, kes on pidanud 11 mängu ja sellega on teenitud 11 punkti, ühtlasi paikneb Larisa 11. kohal. Tabelis viimasel ehk 16. kohal paiknev meeskond on samal ajal kogunud 10 punkti.

Küprose liigas püsib medalikursil Andres Operi tööandja AEK Larnaca, kes on kogunud 23 punkti ja sellega asutakse teisel kohal. Samal ajal on Ats Purje ja Artur Kotenko koduklubi AEP Paphos langenud üheksa silmaga jagama eelviimast (13.) ja viimast (14.) kohta. Küprosel on mängitud praeguseks 11 vooru.

Portugali meistrivõistlustel on Vjatšeslav Zahovaiko tööandja UD Leiria 15 punktiga üheksandal kohal (Portugalis on mängitud 11 vooru).

Aserbaidžaani kõrgliigas on praeguseks kõik meeskonnad pidanud 14 kohtumist ning Dmitri Kruglov ja Bakuu Inter hoiavad 27 punktiga neljandat positsiooni.

Ukraina meistrivõistlustel on Sergei Zenjov ja Lvivi Karpatõ viiendal kohal 29 silmaga. Ukrainas on praeguseks mängitud 18 vooru.

Hooaeg on juba mõnda aega läbi ka USAs New York Red Bullsi ridades pallival Joel Lindperel. Red Bulls võitis USA liigas küll idakonverentsi, kuid play-off’i esimeses ringis tuli vastu võtta kaotus ehk pääseti kaheksa parema sekka. Tänavuseks USA meistriks krooniti Colorado Rapids.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles