Taaramäe ja Kriidi tiim Cofidis Pro Teamside sekka ei saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cofidise ratturid.
Cofidise ratturid. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) avalikustas järgmisel aastal eliitseltkonda ehk Pro Teamside sekka kuuluvad 18 meeskonda.

Lisaks kuu alguses avaldatud neljale tiimile Omega Pharma-Lottole, Garmin-Cervélole, Rabobankile ja Sky ProCyclingule pikendas UCI Ag2r’i, Katjuša, Lampre-ISD, Quick Stepi, Saxo Bank-SunGardi ja Team RadioShacki litsentsi.

Kaheksa meeskonnaga sõlmiti pikemad kontrahtid. BMC Racing Teami, HTC-Highroadi, Liguigas-Cannondale’i ja Luksemburgi Pro Cycling Projectiga tehti nelja-aastased lepingud.

Movistar, Astana ja Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team said kolme- ning Euskaltel-Euskadi kaheaastase litsentsi.

Litsentsikomisjon jättis valikust välja Rein Taaramäe ja Kalle Kriidi kodumeeskonna Cofidise ning Deniss Mentšovi ja Carlos Sastre värvanud Geox-TMC. Mõlemad jätkavad 2. divisjonis ehk Professional Continental tiimide seas, mille lõplik nimekiri avaldatakse 10. detsembril.

Selle looga seoses tekib küsimus, miks eelistas UCI Ag2r’i maailma edetabelis eespool asunud Cofidisele ja Geox-TMCle.

Üheks põhjuseks võib olla see, et kui Ag2r ja Cofidis oleksid mõlemad välja jäänud, polnuks Pro Teamside seas ühtegi Prantsuse meeskonda. Tänavu pääses Cofidis kõigile kolmele suurtuurile, tänavu tuleb hakata jälle wild card’i taotlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles