Must ja Tolmoff lähevad kodusel Euroopa Karikaetapil esikohti püüdma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Liis Treimann

14-17. jaanuaril Tallinnas TTÜ Spordihoones toimuval sulgpalli Euroopa Karikaetapil lähevad turniirivõitu püüdma Eesti olümpialootused Raul Must ja Kati Tolmoff.

Turniiril Yonex Estonian International, mis toimub seitsmendat korda, on meeste üksikmängus esimesena asetatud just maailma edetabelis 43. kohal asuv Must. Musta parim tulemus on kodusel võistlusel seni olnud teine koht. Sel aastal on eesmärk teha samm veel kõrgemale. Lootust selleks annavad hiljutised head tulemused maailmakarika turniiridel ja mängud Odense klubi eest Taani klubiliigas. Eile tõi tugevas Taani kõrgliigas Must koduklubile otsustava võidupunkti mängus maailma 78. reketi Joachim Perssoni vastu 21-17, 21-19. Selle võiduga aitas Must kindlustada Odense klubi püsimist kõrgliigas ka järgmiseks hooajaks.

Naiste üksikmängus on Eesti esireket Kati Tolmoff kolmanda asetusega. Eelmisel aastal Tallinnas finaali jõudnud Tolmoffi tugevaimad konkurendid on esimese paigutusega Maria Ulitina Ukrainast (BWF 67. koht) ja Lianne Tan Belgiast (BWF 70. koht). Ka Tolmoff on viimastel turniiridel edukalt mänginud. Detsembri lõpus teise kohaga lõppenud Türgi võistlusel alistus mitu edetabeli topp 50 mängijat. Sarnaselt Mustaga oli Tolmoff võidukas ka viimases Taani kõrgliiga mängus, kui tõi Vendsyssel klubile eile kindla võidupunkti mängus taanlanna Trine Villadseniga.

Üle mitmete aastate on Eesti mängijatel lootus jõuda poodiumile ka paarismängus. Naispaarismängus on eelmise aasta juunioride EM pronksi omanikel noortel mängijatel Kristin Kuubal ja Helina Rüütelil teine paigutus.

Võistlus algab neljapäeval 14.01 toimuva kvalifikatsiooniturniiriga. Reedel mängitakse põhiturniiri esimesed ringid. Laupäeval 16.01 kell 10.00 algavad veerandfinaalid ja 16.00 poolfinaalid. Võitjad selguvad pühapäeval 17.01 mängitavates finaalides algusega kell 11.00.

Sulgpalli Euroopa Karikaetapp Yonex Estonian International on suurim ja kõrgetasemelisim sulgpalli võistlus Baltikumis. Maailma edetabelisse kuuluv ja olümpia mängudele kvalifitseerumiseks punkte andev turniir toob kokku üle 230 sportlase rohkem kui 30 riigist. Suurimate koondistega tulevad Soome ja Prantsusmaa, kaugeimad külalised on Indoneesiast, Taist ja Sri Lankalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles