Alaveri ja Veerpalu abiga murti Norra ülevõim

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Poltoranin eilsel etapil pärast nappi võitu üle finišijoone langemas.
Aleksei Poltoranin eilsel etapil pärast nappi võitu üle finišijoone langemas. Foto: SCANPIX

Murdmaasuusatamise MK-sarjas on käimasoleval hooajal norralased jätnud teistele vaid mõned üksikud etapivõidud ja enne eilset sedagi vaid sprintides: meeste seas on kolmel vabatehnikasprindil võidutsenud itaallane Federico Pellegrino ning naiste arvestuses on võidu kirja saanud rootslanna Stina Nilsson ja ameeriklanna Sophie Caldwell. Norralannad jätkasid eile Tour de Ski etapil Oberstdorfis tavadistantsidel oma võiduseeriat, kuid meeste seas sai eestlaste abiga see otsa.

Eilsel meeste 15 km ühisstardiga klassikasõidus näitas parimat minekut Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu näpunäidete järgi harjutav Kasahstani suusamees Aleksei Poltoranin – 28-aastasele suusatajale oli see karjääri üheksas etapivõit. Lõpusirgel edestas Poltoranin vaid 0,1 sekundiga šveitslast Dario Colognat ja 0,6ga itaallast Francesco De Fabianit. «Sulgesin silmad ja finišeerisin. Olin seekord tugev,» teatas Poltoranin võitjaintervjuus.

Parima norralasena oli Niklas Dyrhaug neljas. Suurtest Norra staaridest oli eile 30-aastaseks saanud Petter Northug 10. Tuuri üldliider ja tänavuse talve valitseja Martin Johnsrud Sundby oli 56,4-sekundilise kaotusega aga alles 23. «Võib öelda, et meeste puhul on lisaks sprindile muu maailm nüüd pildil tagasi. Ise uskusin, et norralased tervet aastat sama tempoga ei kesta,» tõdes Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae. «Norralastel oli hooaja alguses Lillehammeris kodune MK-etapp ja tugeva sisemise konkurentsi tõttu tuli neil selleks võistluseks end juba väga heasse vormi ajada,» lisas Mae norralaste senise suure edu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles