Pehrsson: viik oli õiglane tulemus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis alustas aastat viigiga, kui Abu Dhabis mängiti Rootsiga 1:1. Eestlaste tabamuse autoriks oli FC Flora ründaja Albert Prosa. Koondise peatreener Magnus Pehrsson jäi hoolealuste esitusega rahule.

«Mäng oli võrdne ja minu arvates oli ka viik õiglane tulemus,» tõdes Eesti koondise rootslasest peatreener Magnus Pehrsson. «Arvestades aastaaega, siis tegime korraliku esituse. Kaitsetöös oli mitmeid häid perioode, kus olime kompaktsed või vajadusel agressiivsed. Ka rünnakul oli häid liikumisi. Samas tuli sisse ka perioode, kus olime kaitses passiivsed.»

Peatreeneri sõnul vajutas mängupildile kindlasti pitseri ka tõsiasi, et tegemist oli koosseisuga, mis pole varasemalt ametlikus matšis koos väljakule jooksnud. «Üksteisemõistmine on koostöö osas oluline. Siiski oli näha, et detsembris toimunud B-koondise laager tuli meile kasuks,» lisas Pehrsson.

Tänases kohtumises tegid rahvusesinduse eest debüüdi 17-aastane ründaja Mattias Käit ning 20-aastane kaitsja Hindrek Ojamaa. Algkoosseisus kohtumist alustanud Kädil oli seejuures avapoolajal suurepärane võimalus ka enda väravaarve avada, kui ta saatis Taijo Teniste tsenderduse siiski peaga üle värava.

«Käit paistis silma hea kohavalikuga ja oli ka väravale lähedal. Ka tema pidi tegema palju kaitsetööd ja oli näha, et 30 minuti järel hakkas ta väsima. Eesti koondise jaoks on tegemist väga huvitava mängijaga,» tõdes peatreener.

Kiidusõnu teenisid juhendajalt ka kaptenipaela kandnud Karol Mets ning väravavaht Pavel Londak. «Määrasin Metsa kapteniks, kuna ta on viimase kahe aasta jooksul kõvasti arenenud ja tahtsin talle anda suuremat vastutust. Lisaks mängis ta kõik 90 minutit,» põhjendas Pehrsson, miks ta andis kaptenipaela just Metsale. «Londak näitas, et ta on heal tasemel väravavaht. Loodetavasti leiab ta endale peagi uue koduklubi. Vajame koondisesiseselt head konkurentsi.»

Eesti koondise peatreener avaldas lootust, et sarnaseid talviseid mänge ja laagreid saab pidada ka tulevikus. «Kui saaksin otsustada, siis võiksid sellised laagrid olla isegi 8 kuni 10 päeva nagu praegu on Rootsi koondisel,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles