FIFA presidendiks kandideeriv Jordaania prints: olen piisavalt kõva mees

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Ali al-Hussein (ülikonnas).
Prints Ali al-Hussein (ülikonnas). Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA uueks presidentiks kandideerib teiste seas ka Jordaania prints Ali bin al-Hussein, kes ütles hiljutises intervjuus BBC-le, et on sel kohal töötamiseks piisavalt kõva mees.

Kui temalt küsiti, kas tal on kapis ka luukeresid, vastas ta: «Ma kinnitan teile, et olen õige inimene sellesse ametisse.»

«Esiteks tulen ma rahvuslikust alaliidust ja saan seetõttu aru, kuidas jalgpallimaailm toimib, teiseks olen kuulunud FIFA täitevkomiteesse. Seal sain aru, et soovitud muudatuste elluviimiseks tuleb ise presidendiks kandideerida,» lisas ta. «Loomulikult olen ma piisavalt kõva mees, et hakkama saada. Olen oma riigi alaliidus kriisiga tegelenud ja just seda on vaja ka FIFAs teha.»

Lisaks temale kandideerivad FIFA juhiks Jerome Champagne, Gianni Infantino, Salman bin Ebrahim al-Khalifa ja Tokyo Sexwale.

Jalgpall on hetkel skandaalide keskel: FIFA senine president Sepp Blatter ning ka Euroopa alaliidu UEFA president Michel Platini on mõlemad korruptsioonisüüdistuste tõttu uurimise all ning on saanud kaheksa aasta pikkuse jalgpallis tegutsemise keelu.

FIFA uus president valitakse organisatsiooni erakorralisel istungjärgul, mis toimub selle aasta 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles