Maailmarändur Henrik Ojamaa sõlmis lepingu Austria klubiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul) Wackeriga lepingut sõlmimas
Henrik Ojamaa (vasakul) Wackeriga lepingut sõlmimas Foto: Innsbrucki Wacker

Eesti jalgpallikoondises 23 mängu pidanud Henrik Ojamaa lõpetas sellel nädalal lepingu Inglismaa klubi Swindon Towniga ja siirdus mängima Austriasse Innsbrucki Wackeri meeskonda. Täna sõlmis Ojamaa uue klubiga 1,5 aasta pikkuse lepingu, mida võidakse veel aasta võrra pikendada.

24-aastase Ojamaa jaoks on tegemist juba kümnenda välisklubi ja kaheksanda erineva riigiga, kus ta karjääri mänginud on. Kusjuures, Eestis pole Ojamaa kunagi profileiba teeninud. Seni on ta mänginud Inglismaal (Derby County, Stafford Rangers, Swindon Town), Saksamaal (Aacheni Alemannia), Hollandis (Sittardi Fortuna), Soomes (Rovaniemi Palloseura), Poolas (Varssavi Legia), Šotimaal (Motherwell) ja Norras (Sarpsborg). Nüüd lisandub nimekirja ka Austria.

Wacker mängib Austria tugevuselt teises liigas ja hoiab seal 38 punktiga esikohta. Keskmiselt käib meeskonna mänge vaatamas veidi üle 4000 inimese, parimal juhul on tänavu staadionile meelitatud üle 7000 pealtvaataja.

Wackeri klubi juht Alfred Hörtnagl oli Ojamaast tõsiselt huvitatud ja varem Poola meedias levinud info, et eestlane käis Innsbrucki klubi juures testimisel, oli vale. «Vaatamata oma noorele eale on Ojamaa rahvusvaheliste kogemustega. Henrik on mitmekülgne mängija, kes mängib kas tipuründes või ründaja taga,» rääkis Hörtnagl. «Tema trumbiks on kiirus ja ta on tugev üks-ühe vastu olukordades.»

Ojamaa ise avaldas lootust, et suudab meeskonda tugevamaks muuta. «Mul on väga hea meel suurte traditsioonidega klubiga leping sõlmida. Tahan oma ründemänguga meeskonda veel veidi tugevamaks muuta ja koos tiimikaaslastega kõrgliigasse tõusta.»

Ojamaale pakuti lepingut ka Šotimaa kõrgliigast ja elavat huvi tema vastu tundis kuni selle nädalani Poola klubi Kielce Korona. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles