Vennad Bø'd juhtisid Norra Ruhpoldingis kolmikvõiduni

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarjei (vasakul) ja Johannes Thingnes Bø.
Tarjei (vasakul) ja Johannes Thingnes Bø. Foto: Konstantin Chalabov/Sputnik

Saksamaal Ruhpoldingis alanud laskesuusatamise MK-etapil võitis meeste 10 km sprindidistantsi norralane Johannes Thingnes Bø, kes edestas venda Tarjeid kolme sekundiga. Norralastele kindlustas kolmikvõidu Emil Hegle Svendsen (+7,0). Kõik kolm läbisid lasketiirud puhtalt.

Vendade Bø'de jaoks oli tegu esimese kaksikvõiduga. Samal poodiumil on nad siiski ka varem olnud, see juhtus 2015. aasta MMil Kontiolahtis, kui Johannes tuli sprindis maailmameistriks ja Tarjei võitis pronksi.

Neljandaks jäeti prantslane Martin Fourcade, kes läbis ühe trahviringi ja kaotas Bø'le 10,9 sekundit. Järgnesid kolm austerlast: Sven Grossegger, Simon Eder ja Domnik Landertinger.

Eestlastest pääses 60 parema hulka ehk homsesse jälitussõitu vaid Kauri Kõiv, kes sai ühe trahviringi juures 52. koha (+1.52,1). Teised eestlased kogusid kolm trahvi: Kalev Ermits oli 78. (+2.27,5), Rene Zahkna 92. (+3.23,3) ja Jan Treier 102 lõpetaja hulgas 99. (+4.04,6).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles