Cofidis otsib liidrit. Kas selleks saab Rein Taaramäe?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Cofidis

Kuigi Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) ei selgitanud avalikult, miks jättis Rein Taaramäe ja Kalle Kriidi meeskonna Cofidise Pro Teamside seast välja, kuulis kommentaare Prantsuse klubi boss Eric Boyer, kelle sõnul on nende suurimaks murelapseks selge esinumbri puudumine.

«UCI ütles kõva häälega ja selgelt, et meil pole kindlat liidrit,» ütles Boyer. «Loodan, et järgmise aasta koosseisust kerkib juhtrattur esile. Kui see pole kevade lõpuks juhtunud, peame selle mehe värbama.»

Cofidis soovis tulevaks aastaks värvata Thomas Vöcklerit, kuid Prantsuse grupisõidumeister ja tänavusel Tour de France’il etapi võitnud 31-aastane sportlane valis Europcari.

Boyer kirjeldas Cofidise uut liidrit järgmiselt: «Alla 30-aastane rattur, kes suudab võita klassikuid ja lõpetada suurtuure esiviisikus.»

Nendele tingimustele vastab suurepäraselt 23-aastane Taaramäe, kellelt fännid uuel hooajal mehetegusid ootavad. Cofidise nimekaim rattur on kahtlemata kolmekordne Vuelta mägedekuningas ja Touril kaks etappi võitnud David Moncoutie, kuid prantslasel täitub tuleval kevadel juba 36. eluaasta.

Boyer ei mõista, miks eelistas UCI Pro Teamside valikul neist maailma edetabelis tagapool olevat Ag2r’i. «See oli mulle pettumus. Kuid Ag2r’i näide tõestab, et Prantsuse meeskond võib kuuluda Pro Teamside sekka. UCI otsus pani mind endalt küsimusi küsima, kutsun alaliitu üles mängureegleid tutvustama,» lausus Boyer.

Eelmisel aastal ei kutsustud Cofidist sellistele kuulsatele sõitudele nagu Milano-San Remo ja Amstel Gold Race ning Türreeni, Romandia ja Šveitsi tuurile.

«Kahtlen, kas me ka järgmisel aastal nimetatud jõuproovidele pääseme. Meie kalender jääb UCI otsuse tõttu kindlasti kehvemaks, strateegia näeb ette osalemist võimalikult paljudel kontinentaalvõistlustel,» teatas Boyer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles