Tiitlita jäänud Toure solvus: isegi FIFA poleks midagi sellist teinud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaya Toure.
Yaya Toure. Foto: SCANPIX

Elevandiluuranniku koondise ja Manchester City poolkaitsja Yaya Toure võttis kriitiliselt sõna selle kohta, et ta jäeti seekordsel Aafrika parima jalgpalluri valimisel teiseks.

Neljapäeva õhtul toimunud tseremoonial kuulutati mandri parimaks mängijaks Dortmundi Borussia ja Gaboni koondise ründaja Pierre-Emerick Aubameyang. Toure arvates pidanuks auhinna saama tema kui 2015. aastal Aafrika meistrivõistlused võitnud Elevandiluuranniku rahvusmeeskonna kapten. «Olen väga-väga pettunud. Kurb näha, et Aafrika nii käitub, oskamata hinnata seda, mis Aafrika enda mandril toimub,» lausus Toure Prantsusmaa raadiojaamale TFI.

32-aastane Toure on võitnud nimetatud auhinna neljal korral järjest ja viies tiitel tähistanuks rekordit. Tema järel sai mulluse hooaja põhjal kolmanda koha Ghana koondise ja Swansea City äärepoolkaitsja Andre Ayew. «Oleme aafriklased, aga näitame maailmale, et Aafrika pole tähtis. Tähtsam on see, mis toimub väljaspool meie mandrit. See on lihtsalt piinlik,» pahandas Toure.

«Isegi FIFA poleks midagi sellist korraldanud! Leian, et pärast juhtunut tuleb ka CAFi (Aafrika Jalgpalli Liitu – toim) tõsiselt kritiseerida,» lausus poolkaitsja.

Aubameyang lõi läinud hooajal Dortmundi eest 33 liigamänguga 16 väravat. Tänavu on tal 17 mänguga kirjas juba 18 tabamust. Aafrika meistrivõistlustel ei pääsenud Gabon aga alagrupistki edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles