Saja Liiga naaseb puhkepausilt töise nädalavahetusega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpalli Saja liiga. Kohtuvad Pärnu võrkpalliklubi ja lätlaste SK Jekabpils. Pärnu võitis kodus 3:0.
Võrkpalli Saja liiga. Kohtuvad Pärnu võrkpalliklubi ja lätlaste SK Jekabpils. Pärnu võitis kodus 3:0. Foto: Ardi Truija

Eesti meeskonnad olid Baltikumi võrkpalliklubisid ühendavas Saja Liigas viimati võistlustules 20. detsembril, nüüd on aeg kolmenädalaselt puhkepausilt tagasi tulla. Ühisliiga teine ring algab ülimalt töise nädalavahetusega, kus ees seisab 11 kohtumist, millest neli toimub Eestis. Ühtlasi on kohe tulemas ka telemäng, mis pakub võrkpallisõpradele võimaluse elada kaasa pühapäevasele Järvamaa Võrkpalliklubi ja TTÜ kohtumisele, kirjutab Volley.ee.

Enne kodupubliku ees toimuvat telemängu seisab Järvamaa Võrkpalliklubil ees aga raske kohtumine võõrsil, kui laupäeval minnakse vastamisi liiga liidri Pärnu Võrkpalliklubiga. Mänguvõidust on Kesk-Eesti meeskonnal raske unistada, geimgi võib jääda kättesaamatuks, küll võiks olla sihiks jõuda Pärnu vastu aga mängus esmakordselt 50 punktini. Senised kolm selle hooaja omavahelist mängu on saldoks andnud 46, 43 ja 48.

Kui Pärnu matši võidab, pikeneb nende võiduseeria Saja Liigas kahekohaliseks. Pühapäeval ootab liiga liidrit teine kodune duell, kui võõrsil minnakse vastamisi Selver Tallinnaga. Enne nädalavahetust on Pärnul 33 punkti, kolmandat kohta hoidval Selveril 25. «Esimese ringiga on meil väike edu saavutatud. Tõsi on aga see, et väga tähtsad mängud on teises ringis Riia ja Selveriga. Kui õnnestub need vastasseisud edukalt enda kasuks pöörata, siis läheb hetkel tabelis meie järel oleval Riial ja Selveril esikoha püüdmiseks vaja ka teiste võistkondade abi,» lausus Pärnu meeskonna juhendaja Avo Keel. Meeskondade esimese ringi mängu võitis suvepealinna meeskond kindlalt 3:0

Laupäeval kell 17:00 toimub aga taas kord Tallinna derby, kui TTÜ spordihoones lähevad vastamisi kodumeeskond ja Selver Tallinn. Ühtlasi viib matš kokku ka Saja Liiga skoorikuninga Lincoln Williamsi (260 punkti) ja punktitabelis kolmandat kohta hoidva Sander Rätsepa (244). Samadel positsioonidel on diagonaalründajad ka efektiivsusnäitajate võrdluses, kus numbrid on vastavalt 142 ja 111. Neljandat positsiooni hoiab TTÜ temporündaja Siim Ennemuist, kelle käes on 46 punktiga ühtlasi sarja blokikuninga tiitel. «Oleme jõulude ja aastavahetuse perioodil pööranud suuremat tähelepanu üldkehalisele ettevalmistusele. Ootame huviga liigamängude algust,» vaatas nädalavahetuse suunas Selveri juhendaja Rainer Vassiljev.

Rakverel ja Tartul välisreis ning vigastused

Ülejäänud kahel Eesti klubil seisab ees välisreis lõunanaabrite juurde, kus minnakse vastamisi Daugavpilsi ja Jēkabpilsi meeskondadega. Ülimalt olulised on mängud Rakvere Võrkpalliklubi jaoks, kel oleks hädasti punkte juurde vaja, kuna praegu on Lääne-Virumaa meeskond esimesena veerandfinaali joone all. Jēkabpils ja Daugavpils on aga omakorda turniiritabelis just Rakvere seljataga ja tahavad ka veerandfinaali uksele koputada.

«Kõige suurem küsimärk on vahepeal olnud pikk mängupaus. Väga oluline on see, kuidas oma asjadega hakkama saame. Vastased on sellised, kelle vastu on punktilisa vaja ja sama nõuab ka tabeliseis. Read meil vahepeal täienenud ei ole, mängime nendega, kes olid ka karikafinaalis,» sõnas Rakvere Võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali.

Kui Rakverel jäävad eemale põhipommitaja Siim Põlluäär ja Kaspar Pomerants, siis veelgi enam on traumad teinud korrektuure Bigbank Tartu ridades. «Libero Rait Rikberg käis etteplaneeritud põlveoperatsioonil, Meelis Kivisild taastub endiselt sõrmeluu murrust ja sellele järgnenud operatsioonist ning viimase ebameeldiva uudisena vigastas kolmapäevasel treeningul sõrme Kevin Soo (liigesest väljas käinud sõrm fikseeriti kolmeks nädalaks metall-lahasega). Positiivse poole pealt on taas üle poole aasta mängukõlblik Stefan Kaibald,» andis meeskonna juhendaja Oliver Lüütsepp ülevaate.

Hoolimata vähenenud koosseisust läheb Tartu meeskond Lätti punktide järele. «Nagu hooaja hakul räägitud, siis sellel aastal saavad Bigbank Tartus noored võimaluse ennast tõestada ning nüüd ootab neid ees tähtis nädalavahetus, kust loodaks kindlasti punktilisa, sest lähme vastamisi turniiritabelis endast tagapool asuvate meeskondadega. Seejuures on Jēkabpilsiga põhimõtteline vastasseis, sest tegemist sarnase meeskonnaga nagu meie: lisaks mõnele kogenud pallurile kuulub koosseisu hulk Läti juunioride koondise mängijaid,» lisas Lüütsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles