Võimuvahetus: Loeb pidi Dakari rallil loovutama liidrikoha vanameistrile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel.
Stephane Peterhansel. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerikas sõidetaval Dakari maratonrallil vahetus üldliider, kui üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb andis eilse katsega Stephane Peterhanselile ära üle kaheksa minuti. Legendaarse ralli rekordilised 11 korda võitnud Peterhansel edestab nüüd meeskonnakaaslast kokkuvõttes 27 sekundiga, olles tänasel katsel neljanda koha saanud prantslasest 8 minutit ja 15 sekundit kiirem ning võites katse.

Sarnaselt kahele esimesele mehele samuti Peugeot'ga sõitev Carlos Sainz kaotab Peterhanselile 5 minutit ja 55 sekundit, kusjuures sellesse aega mahub ka üks minutiline trahv. Tänasel katsel jäi Sainz Peterhanselile alla vaid 17 sekundiga, kolmas oli Yazeed Alrajhi (Toyota, +7.19). Üldarvestuses on Peugeot'de lähim ohustaja MINI-l sõitev Nassir Al-Attiyah, kes kaotab liidrile 15.19. Talle järgnevad Giniel de Villiers (Toyota, +29.21) ja sarnaselt Loebile esmakordselt Dakaril sõitev Mikko Hirvonen (MINI, +29.51).

Mootorratastel on liider endiselt Paulo Goncalves Hondal, ent tänase katse võitnud Toby Price jääb temast maha vaid 27 sekundiga. Täna oli Goncalves kolmas, kaotades KTMil kihutaval Price'ile 1.12, teise koha sai austerlane Matthias Walkner (KTM, +1.05). Walkner tõusis üldarvestuses kolmandaks, jäädes Goncalvesist maha 2.50. Kehvasti lõppes päev enne tänast seitsmendat kohta hoidnud Ruben Fariale (Husqvarna), kes kukkus, murdis randme ja oli sunnitud katkestama.

Veokitel võitis tänase katse Hollandi ekipaaž Hans Stacey - Serge Bruynkens - Jan van der Vaet MANil, edestades nüüd üldarvestuses lähimaid jälitajaid 59 sekundiga. Quadracer'itel on liider Alejandro Patronelli Yamahal, edestades oma venda Marcos Patronellit ligi kolme minutiga. Tänase katsega kärpis Marcos aga Alejandro senisest edust pisut üle kuue ja poole minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles