Olümpiavõitja ülestunnistus: tarvitasin kulda võites anaboolseid steroide

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1984. aastal peetud Los Angelese olümpiamängude avatseremoonia.
1984. aastal peetud Los Angelese olümpiamängude avatseremoonia. Foto: SCANPIX

1984. aastal Los Angelese olümpiamängudel naiste kettaheites kuldmedali võitnud Ria Stalman tunnistas, et tarvitas karjääri viimastel aastatel anaboolseid steroide.

Stalman, kes tõmbas pärast kuldmedalit karjäärile joone alla, esines avameelse ülestunnistusega reede õhtul eetris olnud kodumaises telesaates «Andere Tijden Sport». Naise sõnul võttis ta viimase kahe ja poole võistlemisaasta jooksul igapäevaselt väikese annuse anaboolseid steroide.

«Öeldakse, et kui vastasest jagu ei saa, tuleb nendega liituda. Nii ma pärast idabloki heitjate nägemist mõtlesin ja nii ka tegin,» lausus Stalman, kes heitis Los Angelese mängudel parimal katsel 65.36 ja võitis kulla ameeriklanna Leslie Denizi ees. Pronksmedali sai rumeenlanna Florenta Craciunescu.

Stalmani isiklik tipptulemus 71.22 on alates 1984. aastast jätkuvalt Hollandi rekord. Karjääri jooksul tuli ta kettaheites ja kuulitõukes 15 korda Hollandi meistriks. Pärast sportlaskarjääri lõpetamist töötas Stalman Eurospordis kergejõustikuajakirjaniku ja kommentaatorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles