Klavani jälgedes? Augsburg ostis Alkmaari keskkaitsjast kapteni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeffrey Gouweleeuw.
Jeffrey Gouweleeuw. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani tööandja Augsburg on talvise üleminekuakna esimestel päevadel juba meeskonda täiendanud, tuues klubisse mitu uut mängijat. Viimasena saabus Saksamaale Jeffrey Gouweleeuw.

24-aastase hollandlase taust on seejuures kokkusattumusena erakordselt sarnane Klavani omale, sest temagi on keskkaitsja ning osteti AZ Alkmaarist. Täpselt samast klubist tuli 2012. aasta suvel Augsburgi ka Klavan.

Seejuures oli Gouweleeuw Alkmaaris meeskonna kapten ehk pingile istuma teda ilmselt ei toodud. Uue keskkaitsja lisandumine ei pruugi aga mõistagi tähendada, nagu oleks Klavan Augsburgist lahkumas, ehkki Eesti koondise tugitala võimalikust üleminekust veel kõrgema tasemega klubisse räägiti juba läinud suvel.

Klavan kuulub sel hooajal 11 väljakumängija hulka, kes on Bundesligas platsil viibinud kõik 1530 mänguminutit. 2015. aastal olid aga Klavan ja brasiillane Marcelo ainsad mehed, kes viibisid väljakul kõikides aasta jooksul peetud liigamängudes. Hooajal 2014/15 mängis eestlane samuti kõik liigamängud algusest lõpuni kaasa ja on seega minutitki platsilt puudumata Augsburgi esindanud juba poolteist hooaega järjest.

Eestlase keskkaitsepartnerina on tänavu tegutsenud nii Jan-Ingwer Callsen-Bracker kui ka Jeong-Ho Hong, kuid kumbki pole suutnud seda positsiooni püsivalt endale võidelda. Seetõttu on ühtmoodi võimalikud nii Augsburgi soov leida Klavanile praegustest meestest kindlam keskkaitsepartner kui ka plaan talle lihtsalt senisest pisut rohkem puhkust anda.

Eelmise hooaja Bundesligas viiendana lõpetanud Augsburg alustas tänavust hooaega väga tagasihoidlikult, kuid enne talvepausile minekut saadi hoog üles ja võideti viimasest viiest kohtumisest neli. Tänu sellele on liigatabelis kerkitud 12. kohale ning ka Euroopa Liigas jõuti alagrupiturniirilt edasi 32 parema hulka, kus veebruaris ootavad ees kohtumised Liverpooliga.

12. ja 16. jaanuaril peab Augsburg kaks kontrollkohtumist Dresdeni Dynamo ja Baseliga, liigahooajaga jätkatakse 23. jaanuaril võõrsil toimuva kohtumisega Berliini Hertha vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles