Eesti curlingunaiskond jõudis MMi kvalifikatsioonil ühegi kaotuseta veerandfinaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curlingu naiskond.
Curlingu naiskond. Foto: Erakogu

Eesti naisjuuniorid jõudsid Soomes toimuvatel curlingu MMi kvalifikatsioonivõistlustel veerandfinaali, võites oma grupis kõik kuus peetud mängu. Tänases veerandfinaalis kohtutakse Uus-Meremaa võistkonnaga.

Juuniori MMi kvalifikatsiooni veerandfinaalides kohtuvad ka Venemaa ja Tšehhi, Jaapani ja Poola ning Ungari ja Hiina võistkonnad. Maailmameistrivõistlustele pääseb kolm parimat võistkonda.

Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver sõnas, et Eesti naisjuunioride ettevalmistus on sellel hooajal parem kui varasemalt ning seda tõestab ka pääs veerandfinaali ühegi kaotuseta. “Meie juunioride naiskond Team Turmann on kahtlemata Eesti curlingu tulevikulootus ning kuigi curling on Eestis suhteliselt uus ala, on mul hea meel näha, et meie sportlased on oma parimas vormis just hooaja kõige tähtsamal võistlusel ehk rahvusvahelisel suurvõistlusel,” sõnas Randver.

Tema sõnul on Team Turmanni tugevuseks kindlasti see, et võistkond on juba pikalt kokkumänginud. Samuti on mängijate tasemele oluliselt kaasa aidanud curlingumängu tingimuste paranemine seoses Tondiraba jäähalli rajamisega ning noorte sportlaste pühendumus.

Eesti naisjuunioride võistkonda kuuluvad kapten Marie Turmann, Kerli Laidsalu, Johanna Ehatamm, Victoria-Laura Lõhmus ja Kristin Laidsalu. Võistkonna treener on Harri Lill.

Juunioride MMi kvalifikatsioonivõistlused toimuvad Soomes, Kisakallio spordikeskuses. Juunioride maailmameistrivõistlused curlingus toimuvad sellel aastal Türgis 5.-14. märtsini ning seal hakkavad võistlema 10 parimat meesjuunioride ja 10 naisjuunioride võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles