Famila/Võru Võrkpalliklubi tuli välja raskest seisust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: SCANPIX

Famila/Võru Võrkpalliklubi tuli naiste Balti liigas välja raskest seisust, saavutades kahe kaotatud geimi järel lõpuks 3:2 võidu. Teine Eesti võistkond Tartu Ülikool/Eeden geimivõiduni ei jõudnud. 

Võrulannad jäid Lätis Daugavpilsi miLATssi vastu raskesse seisu, kui esimeses geimis koguti 19 ja teises 23 punkti. Seejärel jõuvahekorrad muutusid ja Võru naiskond võttis lõpuks 3:2 (-19, -23, 24, 17, 10) võidu. Rünnakul suurepärast 58%-list efektiivsust näidanud Heleene Hollas panustas võitu 20 (+14) punkti. Ingris Suvi lisas 15, Hanna-Liisa Ilves 13, Margot Pähn 12 ja Kaisa Kirikal 10 punkti. Võrulannad kogusid blokis neli punkti enam (11-7) ja olid mõnevõrra täpsemad pallingu vastuvõtul (73%-72%). Rünnakul näitasid mõlemad naiskonnad 46%-list efektiivsust, kirjutas volley.ee.

Samuti võõral väljakul mänginud Tartu Ülikool/Eeden geimivõiduni ei jõudnud, tunnistades eelmise hooaja pronksise naiskonna Jelgava/LU 3:0 (7, 23, 18) üleolekut. Emajõelinna esinduse poolel ükski mängija kahekohalise resultaadini ei jõudnud, resultatiivseimana märgiti 7 punkti Laura Luige arvele. Kuigi pallingu vastuvõtt oli Tartu naiskonnal igati tasemel (73%), siis rünnakul oldi hädas - vaid iga neljas (25%) üritus lõppes punktivõiduga. Lätlannade samad näitajad olid vastavalt 62% ja 53%. Blokis jäi punktidega 7-2 peale Jelgava võistkond. Lõppresultaati ilmestab hästi fakt, et tartlannad jäid koguni 10 silmaga miinusesse ja Jelgava mängijad 24-ga plussi. 

Võru naiskond liikus tänase kahe punkti toel lähemale veerandfinaalkohale, olles üheksandana kogunud 11 silma. Kaheksandal kohal paikneval Tallinna Ülikoolil on kirjas viis punkti enam. Tartu võistkond on kuue punktiga viimasel kohal. 

Pühapäeval mängib Võru võõrsil Jelgavaga ja Emajõelinna esindus miLATssiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles