Djokovic on omaette klassist, aga kui kauaks?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic Katar Openi trofeega. Naeratmiseks on põhjust.
Novak Djokovic Katar Openi trofeega. Naeratmiseks on põhjust. Foto: SCANPIX

Serblane Novak Djokovic (ATP 1.) võitis oma aasta esimese tenniseturniiri, saades Katar Openi finaalis 6:1, 6:2 jagu hispaanlasest Rafael Nadalist (ATP 5.). Sellist üleolekut Nadalist pole Djokovic varem näidanud. Mehed on omavahel kohtunud 47 korda, selle võiduga asus omavahelisi mänge juhtima 28-aastane Djokovic, kel on nüüd 24 võitu. Ühtlasi on see esimene kord, kui kaalukauss tema poole kaldu on. Viimasest kümnest omavahelisest kohtumisest on Djokovic võitnud juba üheksa.

Järgmisel nädalal asub Djokovic kaitsma aasta esimese suure slämmi turniiri ehk Austraalia lahtiste meistrivõistluste tiitlit. Et juba eelmisel aastal oli serblase domineerimine jõuline, annab Kataris saadud ülivõimas võit hoogu juttudele, et eelseisev hooaeg kulgeb veelgi enam tema taktikepi all. Palju tuuakse paralleele šveitslase Roger Federeriga ja vaieldakse, kumb on ikkagi parem, kase Federer oma tippajal või Djokovic praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles