Enneolematult võimsa norralase rekordiline võit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby tähistamas kolmandat korda Tour de Ski võitmist.
Martin Johnsrud Sundby tähistamas kolmandat korda Tour de Ski võitmist. Foto: SCANPIX

31-aastane Norra suusastaar Martin Johnsrud Sundby näitas tänavusel murdmaasuusatajate mitmepäevasõidul Tour de Ski kõikidele konkurentidele kindlalt koha kätte. Val di Fiemmes toimunud viimase etapi eel oli kindel, et norralane jõuab üliraske finišitõusu tippu esimesena ja küsimus oli vaid tema võidu suuruses. Lõpuks sai ta kirja mitmepäevasõidu läbi aegade suurima võidu. 

Lõpuks edestas võistluse käigus ka astmaprobleemidega heidelnud Sundby teiseks tulnud kaasmaalast Finn Haagen Kroghi 3 minuti ja 15,7 sekundiga. Enne norralase tänavust võimutsemist oli tuuril meeste seas liidri suurim edumaa olnud 2.07,3 – sellise edu saavutas Lukas Bauer lähima jälitaja ees 2008. aastal viienda etapi järel.

«Minu jaoks oli tegemist ideaalse tuuriga. Mul oli ainult üks halb päev, kuid lõpuks oli kõik perfektne. Tahtsin veel ka viimasel päeval sõita välja päeva parima aja. Olen õnnelik, et täitsin ka selle eesmärgi,» rõõmustas kolmandat aastat järjest Tour de Ski võitnud Sundby võistlusjärgses intervjuus.

«Arvestades tänavuse hooaja kulgu, oligi oodata, et Sundby on võimsalt teistest üle. Võib öelda, et ta on 31-aastaselt jõudnud elu tippvormi. Tal ei olnud lõputõusul enam kuhugi kiiret, kuid ikka näitas ta kõigile koha kätte,» tõdes Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise osakonna juhataja Robert Päkk, et norralase sellises võimutsemises ei olnud midagi üllatuslikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles