TÜ ASK valis aasta parimateks Šadeiko ja Rausi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi (TÜ ASK) võttis Atlantise keskuses kokku 2015. spordiaasta ning tunnustas klubi parimaid sportlaseid ja treenereid. Parima naissportlase auhinnakarika sai seitsmevõistleja Grit Šadeiko ning parimaks meessportlaseks hinnati jõutõstjat Alex-Edward Rausi.

23aastane jõutõstja Alex-Edward Raus tuli juunis Soomes Salos peetud klassikalise jõutõstmise maailmameistrivõistlustel juuniorite maailmameistriks kehakaalus -105kg kogusummaga 780 kg. Rausi jaoks tähendas see tiitel juba kolmandat maailmameistritiitlit ja sellega on ta saanud hakkama ainulaadse saavutusega olles tulnud maailmameistriks kolmes erinevas vanuseklassis (noored, juuniorid, avatud klass).

Klubi aasta parimaks naissportlaseks valitud Grit Šadeiko saavutas 2015. aasta Pekini maailmameistrivõistlustel seitsmevõistluses 6213 punktiga 15. Lisaks andis Šadeiko individuaalne 2. koht Euroopa mitmevõistluse võistkondlikel karikavõistlustel olulise panuse võistkondliku 3. koha saavutamisel.

TÜ ASK aasta parimaks treeneriks tunnistati Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna meistritiitli ja karikavõiduni tüürinud Gert Kullamäe. Parima noortetreeneri karika pälvis samuti oma U16 korvpallivõistkonna meistritiitli ning karikavõiduni viinud Raido Rebane.

Klubi parimad noorsportlased on maadleja Anette Traks ning korvpallur Robin Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles