Tanel Leok võidutses Adrenalin Arena Baltic Master Cupi avaetapil

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Karel Kutsar, Tanel Leok ja Andero Lusbo.
Vasakult: Karel Kutsar, Tanel Leok ja Andero Lusbo. Foto: Motostart Photography

Eile sõideti Sõmerpalus asuvas Põhja-Euroopa suurimas motokrossi sisehallis Adrenalin Arenal Baltic Master Cupi esimene osavõistlus, kus oli sportlaseid nii Eestist, Soomest, Lätist ja Venemaalt.

Kõige kiirema A klassi esimeses sõidus sai stardivõidu Andero Lusbo (Yamaha, Kagu MK), keda asusid jälitama Tanel Leok (KTM, KTM Estonia Racing) ja Karel Kutsar (KTM, Sahkar Racing). Mainitud trio sõitis ülejäänud konkurentidega kohe suure vahe sisse ning omavahel jagati ka poodiumikohad. Lusbo suutis liidripositsiooni hoida neli ringi, kuid siis leidis Leok hea võimaluse  ja tõusis ise esimeseks ning kontrollis sõitu ruudulise lipu langemiseni. Üheksandal ringil suutis ka Kutsar Lusbost mööduda ja ise teisena lõpetada.  

Teises sõidus sai stardist kõige paremini minema Leok, kes ei andnud kellelegi sõnaõigust ja võttis kindla võidu. Kutsar sõitis enamus sõidust teisena ja samal kohal ta ka lõpetas. Ebaõnnestunud stardi teinud Lusbo suutis sõidu jooksul oma kohti parandada ja oli taas kolmas.

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid seega esikolmiku Leok, Kutsar ja Lusbo, esikuuikusse mahtusid veel Johannes Nerman, Hans Priidel (Husqvarna, RedMoto Racing) ja soomlane Jami Numminen (Husqvarna).

MX B/C klassis võidutses sõidud esimese ja teisena lõpetanud soomlane Tommi Laine (Suzuki) kaasmaalase Veikka Mattila (KTM) ees, viimane oli avasõidus teine ja teises kolmas. Parim eestlane oli kolmanda koha saanud Jens Udras (KTM, Pärnu MC), ta ebaõnnestus küll avasõidus saades 12nda koha, kuid seevastu võitis teise võidukihutamise.

Klassis MX D/E peoperemeestel esikolmikusse asja kahjuks ei olnud, kui päeva lõpuks astusid poodiumile soomlane Kim Hellman, lätlane Maris Feldmanis (Suzuki) ja Antti Rannikko (KTM).

Õrnema soo sõitudes osales 12 võistlejat ja avaetapilt võttis esikoha venelanna Anastasia Ushakova, kes võitis avasõidu ja oli viimases teine. Teise koha sai esimese sõidu kolmas ja viimase võitja soomlanna Maarit Mäkinen (Suzuki) ning kolmandaks tuli Kristiina Raba (Kawasaki, Viljandi VMK), tema oli sõitudes vastavalt teine ja kolmas.

Mini MX klassis võitis mõlemad sõidud lätlane Raivis Levans (Bucci Moto) Marko Lepiku (Bucci Moto, MRC MK) ees, kahe sõidu tulemusena sai nende järel kolmanda koha sõitudes neljanda ja kolmanda koha saanud Sasha Võsa.

Adrenalin Arena Baltic Master Cupi järgmine etapp sõidetakse 14. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles