Selgusid uuringute tulemused: ükski viirus Northugi ei kimbuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Kuigi norralased lootsid, et suusakuninga Petter Northugi kehva vormi taga peitub mingi haigus, aga täna selgunud uuringute tulemused näitasid, et kahekordse olümpiavõitja organismis pole ühtegi viirust.

Seega on kõige tõenäolisemalt siiski tegemist ülekoormusega, vahendab Dagbladet.

Norralaste traditsiooniline hooaja avavõistlus Beitostølenis läks neljakordsel maailmameistril Northugil täiesti aia taha – talvel Vancouveri olümpial igat värvi medaleid võitnud 24-aastane Northug sai 15 km vabatehnikasõidus alles 49. koha, kaotades sõidu võitnud venelasele Aleksandr Legkovile 3.35,5. Vabatehnikasprindis sai Northug 31. koha.

Kuna Northug kaebas pärast võistlust, et tal pea valutab ja tunneb end väga kehvasti, tehti talle mitmeid teste ning ta jäi eemale eelmisel nädalavahetusel peetud MK-sarja hooaja avaetapist Gällivares.

«Kõik Petterilt võetud proovid näitasid, et tema kehas pole ühtegi viirust,» sõnas Norra suusaliidu mänedžer Åge Skinstad. «Petter tunneb end nüüd juba palju paremini ja ta tegi täna ka esimese kerge treeningu.»

Raadiojaamale P4 rääkis Skinstad, et usub, et Northug naaseb võistlusradadele detsembris. Lähipäevil otsustatakse, kas Northug osaleb sel nädalavahetusel Kuusamo MK-etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles