Fotod: Lionel Messi valiti viiendat korda maailma parimaks jalgpalluriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2015. aasta maailma parimaks jalgpalluriks kuulutati eile Zürichis peetud pidulikul galal FC Barcelona ja Argentina koondise tähtmängija Lionel Messi. Argentiinlase jaoks oli see viies kord tõusta maailma parimaks mängijaks, eelmised tiitlid võitis ta aastatel 2009 kuni 2012.

Sel korral jõudsid esikolmikusse veel kolmekordne võitja Cristiano Ronaldo Madridi Realist (võitis aastatel 2008, 2013, 2014) ning esmakordselt nii kaugele jõudnud Barcelona äss Neymar. Hääletusel teenis Messi 41,33 %, Ronaldo 27,76 % ning Neymar 7,86 % häältest. Naiste seas võidutses ameeriklanna Carli Lloyd, kes krooniti suvel USA koondise ridades maailmameistriks. 

Kui Barcelonasse läks maailma parima mängija tiitel, siis samasse klubisse jõudis ka parima juhendaja auhind, kuna auhinna võitis klubi Meistrite liiga võiduni tüürinud Luis Enrique.

-

Kohe on algamas FIFA parima mängija valimise gala

-

Välja on kuulutatud aasta sümboolne koondis: Manuel Neuer, Marcelo, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves, Andres Iniesta, Luka Modric, Paul Pogba, Neymar, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi.

-

Valikusse mahtus seega neli FC Barcelona mängijat (Dani Alves, Andres Iniesta, Neymar, Lionel Messi) ja neli meest Madridi Realist (Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Cristiano Ronaldo). Lisaks kahe Hispaania suurklubi mängumeestele mahtusid koosseisu veel Thiago Silva Prantsusmaa tipptiimist PSG, Manuel Neuer sakslaste Müncheni Bayernist ja Paul Pogba Itaalia suurklubist Torino Juventus. Seega ei ole valikus ühtegi meest Inglismaa kõrgliigast.

-

Aasta parimaks naistreeneriks kuulutatakse ameeriklanna Jill Ellis, kes viis USA naiskonna eelmisel aastal maailmameistriks.

-

Aasta parimaks meestreeneriks nimetatakse FC Barcelona peatreener Luis Enrique, kes viis Barcelona 2015. aastal Meistrite liiga võitjaks.

-
-

Aasta kõige ilusama tabamuse autoriks valisid jalgpallifännid Brasiilia mängumehe Wendell Lira.

-

Aasta parimaks naisjalgpalluriks nimetati ameeriklanna Carli Lloyd.

-

Messi kuulutatakse viiendat korda maailma parimaks jalgpalluriks!

-

Kahel viimasel aastal on maailma parimaks jalgpalluriks valitud Ronaldo, kes osutus parimaks ka 2008. aastal. Aastatel 2009 kuni 2012 valiti neljal korral järjest parimaks aga Messi. Neymar pääses kolme viimase kandidaadi sekka esmakordselt.

Auhinnagala algab täna Zürichis Eesti aja järgi kell 19.30.

Maailma parimat jalgpallurit valivad rahvuskoondiste treenerid ja kaptenid ning igast Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA liikmest üks ajakirjanik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles