Kuidas ja millal lahkub Seli, kellest saab uus juht?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Liis Treimann

Neljapäeval peaks selguma, millal lõppeb vaakum Eesti spordi juhtimises. Sellel päeval koguneb Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee ning muude päevakorrapunktide kõrval oodatakse, et kriminaalasjas süüdi mõistetud EOK president Neinar Seli teataks, millal ta kavatseb oma ametist loobuda.

Seli on viimased kolm nädalat viibinud USAs puhkusel. Kohtus lõplikult süüdi mõistmisega kaasnenud pinged vajasid tervise huvides maandamist. Eestisse peaks ta jõudma täna.  

Edasi on põhimõtteliselt kaks varianti. Esimesel juhul teatab Seli neljapäevasel täitevkomitee koosolekul oma tagasiastumisest ning kevadel toimuval täiskogu istungil valitakse spordi katuseorganisatsioonile uus juht. Teine võimalus on, et vaatamata üldsuse vastuseisule jääb Seli ametiaja lõpuni – sügiseni – presidendiks ja saab seega auväärse ameti pidajana minna ka augustis Rio olümpiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles