Kanter ideest nullida kõik rekordid: sellega jäädi hiljaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt on kolm korda nihutanud meeste 100 meetri jooksu maailmarekordit. Praegune tipptulemus 9,58 kehtib alates 2009. aastal Berliinis peetud maailmameistrivõistlustest.
Usain Bolt on kolm korda nihutanud meeste 100 meetri jooksu maailmarekordit. Praegune tipptulemus 9,58 kehtib alates 2009. aastal Berliinis peetud maailmameistrivõistlustest. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kergejõustikuliit tuli välja 14 konkreetse ideedega, kuidas viimasel ajal dopingu- ja korruptsiooniskandaalidesse sattunud spordiala puhtamaks saada. Muuhulgas tehti ettepanek tunnistada senised maailmarekordid kehtetuks ja alustada nullist.

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter leiab, et mitu välja pakutud ideed on loogilised ja ka teostatavad, ent maailmarekordite nullimist peab ta pigem ebareaalseks. «Enamjaolt on need ideed tervitatavad, näiteks kaheksa aasta pikkune võistluskeeld või proovide avalikustamine. Kui võtta sportlaselt võimalus kahtedel olümpiamängudel osaleda, siis see paneb mõtlema, kas tasub dopingut tarvitada. Need sammud on loogiline jätk hetkeolukorrale,» sõnas Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles