Inglaste Premier League jäi taas pika ninaga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta sümboolne koosseis. Pildilt puudub vaid Müncheni Bayerni väravavaht Manuel Neuer, kes tänasel galal ei osalenud.
2015. aasta sümboolne koosseis. Pildilt puudub vaid Müncheni Bayerni väravavaht Manuel Neuer, kes tänasel galal ei osalenud. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailma aasta sümboolse koondise valimisel on viimastel aastatel domineerinud Hispaania suurklubide FC Barcelona ja Madridi Reali mängijad. 2015. aasta sümboolse koosseisu valimisel hõivasid kahe suurklubi mängijad 11st positsioonist 8. Viimase nelja aasta jooksul juhtus juba kolmandat korda, et valikusse ei pääsenud ühtegi Premier League’i mängijat.

Sel korral mahtus valikusse neli FC Barcelona mängijat (Dani Alves, Andres Iniesta, Neymar, Lionel Messi) ja neli meest Madridi Realist (Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Cristiano Ronaldo). Lisaks kahe Hispaania suurklubi mängumeestele mahtusid koosseisu veel Thiago Silva Prantsusmaa tipptiimist PSG, Manuel Neuer sakslaste Müncheni Bayernist ja Paul Pogba Itaalia suurklubist Torino Juventus.

Ühtegi Premier League’i mängijat ei olnud valikus ka 2012. ja 2013. aastal. 2014. aastal olid valikus David Luiz ja Angel Di Maria, kellest esimene mängis Premier League’is 2014. aasta esimesel ja teine 2014. aasta teisel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles