Galerii ja video: Loeb tegi Dakari rallil karmi avarii ja minetas võidulootuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt Dakari maratonrallil osalev ja enne tänast autode arvestuses esikohta hoidnud üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb sai täna tunda Dakari karmimat palet, kui keeras oma Peugeot' pisut enne katse lõppu suurel kiirusel üle katuse.

Loebi tabasid probleemid juba tänase katse esimeses pooles, kui ta liivadüünidesse kinni jäi, ent prantslase ajakaotus polnud siiski suur. Umbes 20 kilomeetrit enne katse lõppu kihutas ta aga kiirusel 120 km/h rajal olnud auku ja Peugeot tegi mitu uperpalli. Loeb ja kaardilugeja Daniel Elena pääsesid vigastusteta, kuid auto sai tõsiselt kannatada. Siiski pääseti uuesti liikuma ja jõuti katse finišisse, ent kaotust Peterhanselile kogunes päeva lõpuks üle tunni, mis võtab Loebilt igasugused võiduvõimalused isegi juhul, kui sõiduk järgmiseks katseks taas korda saadakse.

Loebi avariid nägi oma silmaga pealt samuti Peugeot'ga sõitev Stephane Peterhansel, kes kirjeldas kaasmaalasega juhtunut Dakari ralli koduleheküljel järgmiselt: «Ma ei tea, mis täpselt juhtus. Umbes 100 kilomeetrit enne katse lõppu möödusime temast maastikul. Ei tea, kas tal oli probleeme, aga ta liikus üsna aeglaselt. Kui seejärel tagasi teedele jõudsime, oli ta minust taas kiirem,» rääkis Peterhansel.

«Ta möödus omakorda meist, kuid paarkümmend kilomeetrit enne katse lõppu, kui olime jõudnud ühe suure jõeni ja kiirus oli umbes 120 km/h, sõitis ta suurde auku ja auto käis mitu korda üle katuse. Ma ei oska öelda, kui mitu korda, aga Sebastieni ja Danieliga oli kõik korras. Nad said autost välja ja ütlesid meile, et võime edasi sõita. Kaotasime siiski ühe auto, nii et seis pole enam sama tore kui enne,» sõnas Dakari 11-kordne võitja Peterhansel.

Liidriks asus taas Peterhansel

Esmaspäevase kaheksanda kiiruskatse võitis lõpuks MINI rooli keerav Nasser Al-Attiyah, kuid Peugeot'l sõitev Carlos Sainz kaotas talle vaid 12 ja Peterhansel 31 sekundiga. Üldarvestuses on Peterhanseli edu Sainzi ees nüüd kaks minutit ja üheksa sekundit. Kolmas on Al-Attiyah, kes kaotab Peterhanselile 14 minutit ja 43 sekundit.

Mootorratastel võitis tänase katse KTMil sõitev austraallane Toby Price, edestades Hondal kihutavat Paulo Goncalvest enam kui viie minutiga. Kolmas oli Husqvarnal sõitev Pablo Quantanilla. Kokkuvõttes tõusis Price kahe minuti ja kahe sekundilise eduga Goncalvesi ette liidriks, kolmandal kohal püsiv slovakk Stefan Svitko (KTM) kaotab liidrile juba 14 minutit ja 14 sekundit.

Veokite arvestuses võitsid tänase katse Gerard de Rooy, Moises Torrallardona ja Darek Rodewald Ivecol, olles liidrikohal ka üldarvestuses. Quadracer'itel olid täna taas kaks kiiremat vennad Patronellid, Marcos edestas Alejandrot ligi kuue minutiga ning tõusis üldarvestuses liidriks. Kahe venna vahe on kaks minutit ja kuus sekundit, kolmandal kohal olev Peruu sõitja Alexis Hernandez kaotab liidrile Marcos Patronellile juba enam kui 32 minutiga. Kogu esikolmik sõidab Yamahadel.

#Dakar2016 - Loeb working on his car

Loeb made a bad move but managed to get back on track / Hizo una mala maniobra pero se las arregló para volver a la pista #Dakar2016

Posted by Dakar Rally on Monday, January 11, 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles