Saskia Alusalu lõppenud EMist: olin pettunud ja poetasin ka pisara

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: SCANPIX

Kiiruisutaja Saskia Alusalu pidi Minskis peetud Euroopa meistrivõistlustel leppima kohtadega võistlusrivi lõpus. Oma Facebooki lehel avaldatud postituses tõdes ta, et hoolimata pettumusest peavad paremad ajad veel ees olema.

«Sellel hooajal ma otseselt selleks võistluseks ei valmistunud. Sellise otsuse võtsin koos treeneritega vastu sellepärast, et käesoleva hooaja võistlusgraafik on tihe ja treeninguteks jääb aega väga vähe. Võistluste vahepeal tuleb mahtu teha, et ka hooaja lõpupoole heas vormis olla ja edukaid starte teha. Otsust mõjutas ka see, et Euroopa MV toimuvad mitmevõistluses, aga mina pean oma põhialaks ikkagi 3000m. Loomulikult ei tähenda see, et ma ei püüdnud endast parimat anda,» kirjutas Alusalu.

«Lootsin, et suudan hästi võistelda. Nüüd tean, et nii pikka pausi jääst enne võistlusi ei ole hea teha. Minu stardid tegi raskemaks ka halb õnn, sest pidin kahel distantsil startima esimesena ja üksinda. See on tõeliselt raske, sest uisutajate tekitatud tuul ei käi hallis veel ringi ning kellegi uisuklõbin ei erguta pingutama.»

«Võistlused olid hästi korraldatud ja Minski jäähall on väga ilus. Miinusena tooksin välja pehme jää. Seda näitasid ka kõikide uisutajate ajad ja kommenteeris euroopa meistri treener, sest pehmel rajal on raskem uisutada ning rekordeid purustada. Olen jälle kogemuste võrra rikkam. Eile olin pettunud ja poetasin ka pisara, aga täna on mul uus siht silme ees. Tean, mida tegema pean ja ma ei muretse, et olen halvas vormis. Pigem vastupidi - tehtud töö peab ennast hiljem ära tasuma.»

«Kokkuvõttes olen tõeliselt uhke, et Eesti oli Euroopa meistrivõistlustel esindatud. Seda kirjeldamatut tunnet võimendab teadmine, et võistlustele pääsemiseks tuleb ennast tõestada ja täita normatiivid. Mul on hea meel kuuluda Euroopa kiiremate naiste hulka ja esindada pisikest Eestit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles