Võimlemisturniir meelitab Eestisse 1200 sportlast

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameister Anna Rizatdinova.
Maailmameister Anna Rizatdinova. Foto: Riinu Liis Lajal

22. korda korraldatav rahvusvaheline võimlemisturniir Miss Valentine meelitab tänavu Eestisse 1200 võimlejat maailma eri nurkadest. 11.-14. veebruarini toimuval võistlusel osalevad 38 riigi sportlased, sealhulgas võimlejad Jaapanist, Mehhikost, Indiast, Austraaliast, Lõuna-Aafrika Vabariigist, Kanadast ja mujalt.

Võistlusele on registreerunud mitmed nimekad võistkonnad ja individuaalvõimlejad. Rio OM-pääsme on nende hulgast juba lunastanud iluvõimlemise maailmameister Anna Rizatdinova (Ukraina) ja Aafrika meister Grace Legote (LAV) individuaalarvestuses ning Valgevene ja Ukraina koondised rühmade arvestuses. Nimekatest iluvõimlejatest on lisaks kohal ka MM naiskondliku arvestuse hõbemedalist Arina Charopa (Valgevene) ning pronksmedalist Viktoria Mazur (Ukraina). Lisaks, juunioride MK-hõbe Žala Pirijeva (Aserbaidžaan) osaleb tänavu Miss Valentine'il meistriklassis.

Samal nädalavahetusel toimub Miss Valentine'iga paralleelselt ka rühmvõimlemise EM. Meistritiitlit asub Tartus jahtima pea kogu Euroopa paremik: nii meistriklassis kui ka juunioride arvestuses on kohal maailmameistrid ja ka hõbemedali võitjad.

«Mul on väga hea meel, et üks populaarsemaid võimlemissündmusi maailmas toimub just Eestis ja Tartus,» sõnab Miss Valentine turniiri peakorraldaja Janika Mölder, kelle käe all aastatepikkune traditsioon suureks turniiriks on kasvanud. «Naudime suurt rahvusvahelist menu, mis paneb nii imestama kui ka pead murdma, kuna kõik võimalikud Tartu hotellid ja majutusasutused on sel nädalavahetusel võimlejatest pungil.»

«Kokku on osalejaid koos treenerite, kohtunike ja abilistega üle 1500,» selgitab Mölder ning lisab naerdes: «Osalevaid riike on juba nõnda palju, et ma ei tea, kuidas me kõik lipud saali üles paneme. Mulle isiklikult tuli tänavu üllatusena, et registreerunud on näiteks Kõrgõzstani, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Puerto Rico ja India võimlejad.»

Miss Valentine toimub 11.-14. veebruaril Tartus A. Le Coq'i spordimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles