Fotod: Dakari rallil hukkus taas inimene

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Baudi võistlusautot vedanud veok sattus Argentinas traagilisse liiklusõnnetusse.
Lionel Baudi võistlusautot vedanud veok sattus Argentinas traagilisse liiklusõnnetusse. Foto: SCANPIX

Tänavusel Dakari maratonrallil teatati täna juba teisest surmajuhtumist. Kui laupäeval hukkus Boliivias 63-aastane pealtvaataja, siis seekord juhtus traagiline õnnetus teenindusautoga.

Saatuse vingerpussina oli mõlemasse õnnetusjuhtumisse segatud sama võistlusauto ehk prantslase Lionel Baudi juhitud Mitsubishi Lancer nr 409. Tänane tragöödia leidis aset Cordoba linna lähedal maanteel, kui teenindusveok, mis vedas enda järel eelnimetatud Mitsubishit, põrkas kokku teiste autodega. Neis viibinud inimestest sai üks surma ning vigastatuid on eri andmetel viis või kuus, kellest üks viibib üliraskes seisundis haiglas.

Baudi juhitud Lancer sattus inimelu nõudnud avariisse ka ralli seitsmendal katsel, sõites Boliivias otsa 63-aastasele pealtvaatajale. Mees hukkus sündmuskohal. Ralli avapäeval sai aga proloogi ajal vigastada mitu pealtvaatajat, kui hiinlase Guo Meilingi juhitud MINI sõitis raja äärde kogunenud publikusse.

Pärast seda, kui Dakari ralli 2009. aastal Aafrikast Lõuna-Ameerikasse kolis, on ralli ajal toimunud mitu sellega seotud ja surmaga lõppenud õnnetust. 2009. aastal kaotas teenindusveok Tšiilis juhitavuse ja põrkas kokku vastutulnud autoga, milles viibinud kaks inimest hukkusid. Aasta hiljem sai Argentinas surma võistlusauto alla jäänud 28-aastane naine, 2011. aastal hukkus aga Eduardo Amori Toyotaga kokku põrganud sõidukis 42-aastane mees.

2012. aastal kukkus võistluse ajal alla väikelennuk, selles viibinud ning võidusõitu jälginud isa ja poeg hukkusid. Järgmise aasta jaanuaris sai Tšiilis teenindusauto ja kahe takso kokkupõrkes surma kaks inimest, aasta hiljem paiskus Põhja-Argentinas ümber kahe võistlust kajastanud ajakirjaniku auto ja meeste elu ei õnnestunud päästa.

Lisaks pealtvaatajatele on Lõuna-Ameerikas viimaste aastate jooksul elu jätnud viis rallil osalenud mootorratturit. 2009. aastal jäi korraldajate poolse segaduse tõttu kõrbes kadunuks prantslane Pascal Terry, kelle Yamahal lõppes kütus. Terry, kes suri kopsuturse tagajärjel, leiti alles kolm päeva hiljem. 2012. aastal hukkus kukkumise järel argentiinlane Jorge Andres Boero, 2013. aastal sai aga kokkupõrkes kohaliku politseiautoga surma prantslane Thomas Bourgin. 2014. aastal hukkus Argentinas belglane Eric Palante ja mullu jaanuaris poolakas Michal Hernik.

Dakari rallit on peetud alates 1979. aastast ning kokku on sellega seoses surma saanud 71 inimest. Neist 28 on olnud võistlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles