Loeb kaotas Dakaril veel üle tunni, liidriks tõusis Sainz

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz (vasakul) möödub Dakari ralli 9. katsel meeskonnakaaslasest Stephane Peterhanselist ja tema kaardilugejast Jean Paul Cottret'st, kes vahetavad oma auto purunenud rehvi.
Carlos Sainz (vasakul) möödub Dakari ralli 9. katsel meeskonnakaaslasest Stephane Peterhanselist ja tema kaardilugejast Jean Paul Cottret'st, kes vahetavad oma auto purunenud rehvi. Foto: SCANPIX

Dakari maratonralli tänast katset lühendati korraldajate otsusel, sest palava ilma tõttu sattusid liiga paljud sõitjad keerulisse seisu ning eriti mootorratturite jaoks oleks pikem katse muutunud juba liialt ohtlikuks. Autode arvestuses tõi katse sellegipoolest kaasa liidri vahetumise, esikohale tõusis 2010. aastal Dakari võitnud Carlos Sainz.

Kahekordne autoralli maailmameister Sainz (Peugeot), kes osaleb Dakaril juba üheksandat korda, võitis ka tänase katse. Kümne sekundiga kaotas talle hollandlane Erik de Loon ja 17 sekundiga soomlane Mikko Hirvonen (mõlemad MINI). Senine üldliider Stephane Peterhansel (Peugeot) kaotas Sainzile täna 9 minutit ja 12 sekundit ning sai katsel seitsmenda koha.

Peterhanselil purunes täna mitu korda rehv ning lisaks jäi tema auto liiva kinni. Prantslase teine koht on seejuures samuti kahtluse all, kuna MINI esitas võistluste žüriile kaebuse, nagu oleks Peterhanseli autot tangitud keelatud tsoonis. Hetkeseisuga kaotab Peterhansel meeskonnakaaslasele kokkuvõttes seitse minutit ja kolm sekundit, kolmandal kohal on Nasser Al-Attiyah (+13.48). Neljandaks kerkinud Hirvonen kaotab Sainzile 34 minutit ja 50 sekundit.

Eile auto üle katuse keeranud, tund aega kaotanud ja võidulootused minetanud Sebastien Loebi käsi käis täna peaaegu sama kehvasti. Autoralli üheksakordne maailmameister jäi liivadüünidesse neli korda kinni, pidi katse lõpus vahetama kardaani ning kaotas taas võitjale enam kui tund aega. Kokkuvõttes jääb ta liidrist Sainzist maha juba 2:16.54 ja on 13. kohal.

Mootorratastel liider ikka Price

Mootorrataste arvestuses kasvatas järjekordse katsevõidu saanud austraallane Toby Price (KTM) oma edu kokkuvõttes teiseks tõusnud slovaki Stefan Svitko (KTM) ees juba 24 minuti ja 47 sekundi peale. Kolmas on Pablo Quantanilla (Husqvarna), kes kaotab Price'ile 32 minutit ja 14 sekundit. See järjestus on siiski esialgne, sest enne tänast teisel kohal olnud Paulo Goncalves lõhkus katsel oma Honda radiaatori ja peatus teises kontrollpunktis.

Esialgu märgiti Goncalves katkestajaks, ent kuna korraldajad otsustasid katse ohutuskaalutlusel just teise punkti järel enneaegselt lõpetada, peaks portugallasele tulemus siiski kirja minema ja ta saaks sel juhul teisel kohal jätkata. Õhtuse seisuga ei olnud Goncalvesi nime siiski ametlikes protokollides veel kirjas. Kui ta peakski jätkama, tuleb tema rattal ilmselt vahetada mootor, mis tähendab automaatselt 15-minutilist ajatrahvi.

Quadracer'itel on endiselt liider Marcos Patronelli, vend Alejandro kaotab talle aga vaid 1.13. Kolmas on Alexis Hernandez, kes aga jääb liidrist maha juba 40 minuti ja üheksa sekundiga. Veokite arvestuses jätkab esikohal hollandlane Gerard de Rooy (Iveco).

Mootorrataste klassis hoiab esikohta austraallane Toby Price. FOTO: Scanpix
Mootorrataste klassis hoiab esikohta austraallane Toby Price. FOTO: Scanpix Foto: Jorge Saenz/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles