Kas Eesti treeneri hoolealusele tehti Soome aasta sportlase valimisel liiga?

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Olli.
Petra Olli. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Soome 2015. aasta sportlaseks valiti kolmandat korda odaviskaja Tero Pitkämäki, kes võitis eelmisel hooajal kergejõustiku Teemantliiga ja teenis Pekingi maailmameistrivõistlustel pronksmedali. Spordiajakirjanike poolt tehtud valik sattus nii sotsiaal- kui traditsioonilises meedias turmtule alla ja üheks kannatajaks on ka maadleja Petra Olli, kes treenib Eesti treeneri Ahto Raska õpetussõnade järgi.

Olli võitis septembris esimese Soome naismaadlejana MMil medali, kerkides Las Vegases kaalukategoorias -58 kg poodiumi teisele astmele. Raska grupis treenib ka Eesti parim naismaadleja Epp Mäe, kes võitis MMil raskekaalus pronksi.

Soome rahvusringhäälingu (YLE) koduleheküljel toimunud rahvaküsitlusel teenis Olli kindla esikoha, kogudes 20,62 protsenti häältest. Teiseks tuli laskesuusataja Kaisa Mäkäräinen 11,97 protsendiga ja Pitkamäki maandus vaid 11. kohal, saades 3,6 protsendi hääletanute toetusest.

YLE ajakirjaniku Kaj Kunnase ja paljude Twitteri-kasutajate hinnangul oleks parim valik olnud hoopis lumelaudur Roope Tonteri, kes võitis MMil Big Airi hüpetes kulla ja pargisõidus hõbeda. Lisaks tõsteti esile ujumise lühiraja EMil kaks kuldmedalit võitnud Jenna Laukkaneni kandidatuuri.

Spordiajakirjanike valikus jäi Olli alles neljandaks, Pitkamäkile järgnesid Mäkärainen ja Laukkanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles