Lahkus Eesti meistrivõistluste üheksakordne võitja ja NSV Liidu meister

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Liis Treimann

Perekonna teatel lahkus ööl vastu tänast meie hulgast 80. eluaastal teenekas mootorrattasportlane ja aktivist Peet Gustel. Mootorispordiga tegelemist alustas ta 1951. aastal «Tööjõureservide» motoklubis, juhendajateks sellised motokorüfeed nagu Olev Kaseorg ja Johannes Tomson.

Esimene suurem edu tuli 1958. aastal, võites vabariigi meistrivõistlustel meistritiitli ringraja-, motodroomi- ja hipodroomisõidus külgvankriga mootorrataste klassis, korvisõitjaks Helmuth Aas. Aasta varem pälvis Gustel NSV Liidu meistersportlase aunimetuse. Eesti meistrivõistlustel võitis ta eelpool loetletud motoaladel kokku 9 tšempionitiitlit. 1958. aastal krooniti Gustel-Aas Nõukogude Liidu ringrajasõidu meistrivõistlustel NSV Liidu meistriteks, võites «korvide» klassis teise meistrikulla 1963. aastal. 1959. aastal pidid nad leppima pronksmedalitega. Peet Gustel võitis spordiühingu «Tööjõureservid» üleliidulistel ringrajasõidu tšempionaadil kaks meistritiitlit. Legendaarsel «Kalevi» Suursõidul võitsid Gustel-Aas 1961. aastal esikoha 750 cm³ külgvankriga mootorrataste klassis, vahendas msport.ee.

Peet Gustel jagas «Tööjõureservide» motoklubis oma rikkalikke teadmisi ja kogemusi paljudele noortele motosportlastele, töötades ajavahemikul 1957-1971 algul treenerina, hiljem aga klubiülemana. Ühiskondlikus korras oli ta aastatel 1966-1972 Eesti NSV Mootorrattaspordi Föderatsiooni aseesimees. 1971. aastal pälvis Peet Gustel Eesti NSV teenelise treeneri aunimetuse.

Ärasaatmine on reedel 13.30 Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles