Kullamäe Rocki nukrast kaotusest: see mäng oli nii jõhker, et ei taha meenutadagi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe
Gert Kullamäe Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool/Rock kaotas korvpalli FIBA eurosarjas võõrsil Krasnojarski Jenisseile 68:87 ja minetas sisuliselt võimalused R-vahegrupist edasi pääseda. Rocki peatreener Gert Kullamäe võttis mängijate nigela esituse eest vastutuse enda peale.

«Tegin sellise otsuse, et hommikul treeningut läbi ei vii. Iga mees võis enesetunde järgi midagi liigutada, näiteks jooksma minna. See oli minu otsus ja kuigi ma ei tea, mis oleks teistmoodi käitudes juhtunud, siis lõpptulemusena polnud see õige otsus. Seega võtan juba eos vastutuse enda peale,» rääkis Kullamäe pärast mängu Postimehele.

Kullamäe käik meenutas sügisest korvpalli EMi, kus Eesti koondis otsustas esimeste mängude eel hommikused harjutuskorrad ära jätta, sest kohtumised algasid juba pärastlõunal. Tšehhi ja Belgia käest saadi suured pakid ja oli näha, et mängijad polnud heitluseks hästi valmis.

Kullamäe kahe juhtumi vahel seost ei näinud. «Riias polnud ajavahet, millega võidelda ja olukord oli pisut teine. Minul taoline kogemus varem puudus ja tegin lihtsalt vea.» Krasnojarsk asub sügaval Siberis ja linna ajavahe Eestiga on koguni viis tundi.

Rock jäi kohtumise alguses 5:20 taha ja lõpuks nigel algus saatuslikuks saigi. «Võtaksin selle mängu kokku nii, et magasime, siis ärkasime korraks üles ja siis magasime edasi. Saime korraks viie punkti kaugusele, aga siis sai energia otsa ja polnud enam midagi teha. On lubamatu minna nii tähtsale mängule niivõrd pehmelt peale. See mäng oli nii jõhker, et ei taha meenutadagi,» sõnas Kullamäe pettunult.

Mis edasi? Rockil on vahegrupis jäänud pidada veel kolm matši, aga nendest ei sõltu enam ilmselt midagi. «Realistina on meil ülimalt raske siit grupist edasi saada. Need kolm mängu tuleb eelkõige au ja uhkuse peale pidada. Samuti ei muutu üleöö see, et me hakkaks järsku väga hästi mängima,» tõdes Kullamäe, kes on Rocki juhendanud alates 2012. aasta jaanuarist.

Kui hooajal 2013/2014 murti eurosarjas kaheksandikfinaali, siis kaks viimast hooaega on kulgenud sisuliselt identselt: mõlemal korral saadi üsna jõukohasest alagrupist edasi, kuid vahegruppi jäädi üsna kindlalt pidama. «Ju siis tuli sellel meeskonnal piir ette ja kõrgemasse mängu pürgida ei suudetud. Nagu kuulus laulgi ütleb, siis «Sein on ees». Eks tulevikus tuleb see sein lihtsalt maha joosta,» nentis Kullamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles