Zahkna: üks verstapost on ületatud

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Tairo Lutter

Laskesuusataja Rene Zahkna tegi Rupoldingus peetud maailmakarika etapil oma senise karjääri parima sõidu, kui jõudis meeste 20 kilomeetri individuaaldistantsil punktikohale ning sai 34. koha. 

Kaks möödalasku teinud Zahkna kaotas võitjaks tulnud prantslasele Martin Fourcade'ile +3.56,1. 21-aastasele Zahknale on 34. koht MK-sarjas karjääri parim tulemus. Enne tänast oli tema kõrgeimaks kohaks Kontiolahtis saadud 67. positsioon.

«Väga hea tunne on,» lausus Zahkna. «Võiks öelda, et üks verstapost on ületatud või isegi vahele jäetud, sest ma ei ole varem 60 parema hulka jõudnud ja nüüd otse punktikohale.» Zahkna sõnul oli  ta võistlusteks nii füüsiliselt kui ka vaimselt valmis. «Hommikul oli enesetunne hea ja olin väga enesekindel,» lisas ta. «Vaimselt olin võistlusteks hästi valmistunud.»

Laskesuusataja sõnul olid tänased ilmastikuolud, aga üpris segased. «Võistlus algas lumesajuga ja esimestel startijatel oli oluliselt raskem,» ütles stardinumbrit 93 kandnud Zahkna. «Kui tavaliselt on eelis neil, kes stardivad esimestena, siis täna oli just vastupidi. Lumesadu lakkas ja rajaolud läksid võistluse edenedes aina paremaks.»

Suvel ajateenistuses käinud Zahkna sõnul on spordiroodu mõjunud talle positiivselt ja andnud palju jõudu. «Ajateenistuse mõju on olnud pigem positiivne. Olen saanud toorest jõudu juurde, aga nüüd oleks vaja ka vastupidavust, et võistluste lõpuni kesta,» arutles ta. «Massi on tulnud korralikult juurde ja tänu sellele liigun laskumistel ka kiiremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles