Dopinguraport: venelastelt nõuti «probleemi» lahendamise eest 25 miljonit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamine Diack.
Lamine Diack. Foto: SCANPIX

Täna avaldab Rahvusvaheline Antidopinguagentuur WADA teise dopinguraporti ning see heidab halba varju nii Rahvusvahelisele Kergejõustikuliidule IAAF ja jälle ka Venemaa kergejõustiklastele. Seekord on palju rõhku pandud ka korruptsioonile ning mitmeid detaile on juba ka avalikkuse ette tulnud.

Uudisteagentuur AP teatab, et 2012. aastal toimus ühes Moskva hotellis kokkusaamine, kus osalesid IAAFi presidendi Lamine Diacki poeg Papa Massata Diack, üks Venemaa televisiooni nõuandja, Venemaa Kergejõustikuliidu president Valentin Balahhnitšev ja Diacki isiklik advokaat Habib Cisse. Cisse oli seejuures Diacki poolt vastutama pandud Venemaa sportlaste bioloogiliste passide jälgimise eest.

Kohtumine kutsuti kokku, et arutada üht «probleemi». Koosolek lõppes sellega, et venelased maksid lõpuks 2013. aasta kergejõustiku MMi teleülakannete õiguste eest 25 miljonit USA dollarit, kuigi esialgu pidid nad maksma 6 miljonit USA dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles