Video: Ojamaa võlus austerlasi puhta saksa keele oskusega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul) Wackeriga lepingut sõlmimas
Henrik Ojamaa (vasakul) Wackeriga lepingut sõlmimas Foto: Innsbrucki Wacker

Eelmisel nädalal Austria jalgpalli esiliiga liidri Innsbrucki Wackeriga lepingu sõlminud Henrik Ojamaa andis klubi Youtube’i kanalile intervjuu puhtas saksa keeles. Kuigi viimati mängis ründaja saksakeelses keskkonnas hooajal 2010/2011 Aacheni Alemannia ridades, siis unustusse pole keel veel vajunud.

Lisaks selgub intervjuust, et Ojamaa sõitis oma endise klubi Swindoni juurest Innsbrucki autoga, kokku umbes 1400 km. «Reis oli veidi pikem, kuna sõitsin Inglismaalt autoga kohale,» ütles Ojamaa Wackeri Youtube’i kanalile. «Nüüd olen siin ja võin öelda, et tegemist on väga ilusa linna ja staadioniga. Tunnen end siin juba väga hästi.»

Kui Ojamaalt küsiti, miks ta just Wackeriga liitus, siis kiitis eestlasest ründaja klubi juhtidega Londonis toimunud läbirääkimisi, kus leiti kiiresti ühine keel. «Tean, et Wacker on suurte traditsioonidega klubi, mis on kindlalt teel tagasi tipu suunas. Tahan klubi selle juures aidata.»

Ojamaal paluti ka end jalgpallurina iseloomustada. «Olen ründav mängija. Tahan klubi aidata, palju väravaid lüüa ja väravavõimalusi tekitada. Meeskond mängib juba väga hästi ja praegu ollakse tabeli tipus, kuid loodan, et suudan klubi veel veidi paremaks muuta.»

Pikema usutluse andis Ojamaa ka klubi ajakirjale Tivoli12. Reporter küsis ründajalt, miks eestlane niivõrd hästi saksa keelt valdab. Ojamaa jäi vastates tagasihoidlikuks: «Olen ühe aasta Saksamaal mänginud ja natukene ka keelt õppinud.» Intervjueerija oli selgelt üllatunud ja sõnas vaid: «Respekt. Väga-väga hea, väga-väga hea.»

Mida peaks Wackeri fännid Henrik Ojamaa kohta kindlasti teadma? «See on väga hea küsimus,» alustas Ojamaa naerdes. «Usun, et olen noore mängija kohta üsna kogenud. Olen mänginud rahvuskoondises ja Euroopa Meistrite liigas.» Ojamaa eelistab oma sõnul mängida tipuründaja taga.

Wackeri järgmine mäng Austria tugevuselt teises liigas toimub 26. veebruaril, kui võõrsil minnakse vastamisi Floridsdorfer ACga. Tabelis hoitakse praegu 38 punktiga esikohta, kuid samade punktide peal on ka St. Plöten. Linzi Lask jääb kahe punkti kaugusele.

Wackeri suurim väravakütt on tänavu olnud 14 tabamust löönud 34-aastane Thomas Pichelmann, kes suure osa karjäärist on mänginud Itaalia tugevuselt teisel liigatasemel.

24-aastase Ojamaa jaoks on tegemist juba kümnenda välisklubi ja kaheksanda erineva riigiga, kus ta karjääri jooksul mänginud on. Kusjuures Eestis pole Ojamaa kunagi profileiba teeninud.

Seni on ta pallinud Inglismaal (Derby County, Stafford Rangers, Swindon Town), Saksamaal (Aacheni Alemannia), Hollandis (Sittardi Fortuna), Soomes (Rovaniemi Palloseura), Poolas (Varssavi Legia), Šotimaal (Motherwell) ja Norras (Sarpsborg). Nüüd lisandus nimekirja ka Austria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles