Suur poksiõhtu: neli enesekindlusest pakatavat meest astuvad ringi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • WBC meistrivöö eest asuvad heitlema Deontay Wilder ja Artur Szpilka!
  • IBFi meistrivöö ees poksivad Vjatšeslav Glazkov ja Charles Martin!
  • 115 aasta pikkuse pausi järel üliraskekaalu tiitlimatš taas Brooklynis!

115 aasta pikkuse pausi järel on profipoksi üliraskekaalu tiitlimatš jõudnud taas Brooklynisse. Sealsete fännide rõõmuks näeb laupäeva õhtul Barclays Arenal aga koguni kahte sellist duelli. Kui üliraskekaalus kuuluvad praegu WBO, WBA ja IBO meistrivööd britile Tyson Furyle, siis laupäeval on mängus WBC ja IBFi meistrivööd.

Deontay Wilder. Foto:
Deontay Wilder. Foto: Foto: SCANPIX

Laupäeval asub kolmandat korda enda WBC meistrivööd kaitsma ameeriklane Deontay Wilder. Karjääri jooksul kõik 35 matši ning neist 34 nokaudiga võitnud 30-aastase Wilderi vastaseks on 26-aastane poolakas Artur Szpilka. Szpilka arvel on 20 võitu (15 nokauti) ning 1 kaotus. Favoriidina astub selles duellis ringi Wilder.

«2016. aasta saab Deontay Wilderi jaoks olema suurepärane aasta. Fännid saavad üllatuda ja imestada minu tänavuste saavutuste üle. Ma ei tee nalja. Minu eesmärgiks on enda kätte saada kõik meistrivööd,» teatas Wilder matšieelsel pressikonverentsil. «Ma mõtlen kõike seda tõsiselt. Tunnen enda sees, et olen valmis. Szpilka väidab, et ta on matšiks valmis, kuid ta üritab lihtsalt endale reklaami teha.»

Ka poolakas pakatab matši eel enesekindlusest. «Tahan olla esimene poolakast üliraskekaalu maailmameister. Olen selleks valmis. See on oluline Poolale ning ka minu fännidele. Tean, et võin ta alistada. Ta teeb vigu ning tean, mida ma pean tegema,» lisas Szpilka omalt poolt.

Artur Szpilka tahab viia Poolasse esimese üliraskekaalu meistrivöö. Foto:
Artur Szpilka tahab viia Poolasse esimese üliraskekaalu meistrivöö. Foto: Foto: SCANPIX

Ukrainasse meistrivöö?

2016. aasta saab Deontay Wilderi jaoks olema suurepärane aasta. Fännid saavad üllatuda ja imestada minu tänavuste saavutuste üle. Ma ei tee nalja.

IBFi meistrivöö eest asuvad Brooklynis heitlema 31-aastane ukrainlane Vjatšeslav Glazkov (21 võitu, 13 nokauti, 1 kaotus) ning 29-aastane ameeriklane Charles Martin (22 võitu, 20 nokauti, 1 viik). IBFi meistrivöö läheb Glazkovi ja Martini vahel jagamisele, kuna IBF soovis näha Tyson Fury ja Glazkovi matši, kuid lepinguliste kohustuste tõttu pidi Fury sellest loobuma. Seetõttu otsustas IBF Furylt meistrivöö ära võtta ja korraldada uue tiitlimatši.

Selles duellis peetakse soosikuks ukrainlast. «Tahan esmalt tegeleda selle matšiga ning seejärel soovin sihtida kõiki teisi tiitleid. Minu vastasel on veidike oskuseid, kuid olen poksinud paremate meestega. Ainult jõust ei piisa,» teatas Glazkov.

«See on üliraskekaal. Siin võib üks löök kõike muuta. Olen valmis saama IBFi maailmameistriks. Kavatsen anda endast parima ja näidata kõigile enda jõudu,» vastas omalt poolt Martin. «Kui olen enda valdusesse saanud selle vöö, siis võtan sihikule WBC meistrivöö. Tahan kõiki tiitleid. Võtan need ülejäänud Tyson Furylt ka ära.»

Matše näeb telekanalist Showtime.

Vjatšeslav Glazkov ja Charles Martin. Foto:
Vjatšeslav Glazkov ja Charles Martin. Foto: Foto: SCANPIX
Charles Martin trennihoos. Foto:
Charles Martin trennihoos. Foto: Foto: SCANPIX
Vjatšeslav Glazkov tõestas trennis, et on mitmekülgne mees. Foto:
Vjatšeslav Glazkov tõestas trennis, et on mitmekülgne mees. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles