Töökoha kaotanud vormel-1 sõitja nõuab miljoneid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Sutil.
Adrian Sutil. Foto: Reuters / Scanpix

Vormel-1 sarjas 128 etapil osalenud sakslane Adrian Sutil veab jätkuvalt vägikaigast Sauberi võistkonnaga, väites, et talle lubati 2015. aastaks tiimis sõitjakohta. Vaidlus on jõudnud välja Šveitsi ülemkohtusse, kus peeti sakslase hagi õigustatuks, vahendab portaal PlanetF1.com.

Sutil teenis 2014. aastaks Sauberiga lepingu, kuid hooaja esimene pool sujus keskpärase auto ja sakslase enda sõiduvigade tõttu kehvasti. Novembris teatas Sauber, et Sutil ei jätka uuel aastal nende tiimis. Sakslane väidab aga, et tal oli olemas siduv leping ja võistkond rikkus seda. Seetõttu nõuab Sutil nüüd kompensatsiooniks 3,5 miljonit Šveitsi franki ehk ümberarvutatult umbes 3,2 miljonit eurot.

Sauber väidab aga, et esiteks ei käinud Sutil lauale lubatud 40 miljoni euro suurust sponsortagatist ning teiseks olid tema esitused roolis liialt kehvad. Väljaande Neue Zürcher Zeitung teatel otsib Sauber nüüd õigust arbitraažist. Tiimijuht Monisha Kaltenborn lausus väljaandele Blick, et ei muretse kohtuprotsessi pärast üleliia. «See on puhtalt protseduuriline küsimus,» sõnas ta.

Sauber on sõitjalepingutega hädas juba teist aastat järjest, sest mulluse hooaja alguses nõudis nende auto rooli pääsemist Giedo van der Garde. Hollandlane saabus koguni hooaja avaetapile Melbourne’i, olles saanud Šveitsi kohtus õiguse. Sauber aga apelleeris, et ei saa van der Gardet autorooli lubada, kuna vormel on ehitatud vastavalt teiste sõitjate kehakujule ning van der Garde jaoks oleks sellega starti minek ohtlik. Lõpuks lepiti kokku rahalises kompensatsioonis ja Sauber maksis hollandlasele peaaegu 15 miljoni euroni ulatuva valuraha.

33-aastane Sutil on vormel-1 sarjas sõitnud lisaks Sauberile veel Force India ja Spykeri võistkonnas. Seitsmel hooajal sarjas kaasa löönud sakslase parimaks tulemuseks jäi 2009. aastal Itaalias Monza ringrajal Force India roolis välja sõidetud neljas koht. Mullu oli ta ametis Williamsi testisõitjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles